Εύβοια: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Σε ύφεση όλα τα μέτωπα.
Www.true.gr

Εύβοια: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Σε ύφεση όλα τα μέτωπα.

Φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν τρεις δημοτικές ενότητες στην Εύβοια μετά από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Το βράδυ της Παρασκευής (05/07) η ένταση των ανέμων έπεσε και έτσι επετράπη στις πυροσβεστικές δυνάμεις να δράσουν περιορίζοντας την έκταση των ενεργών μετώπ

Τα πύρινα μέτωπα μέσα λίγες μόνο ώρες προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε περιοχές της Εύβοιας και δόθηκε μεγάλος αγώνας από 330 πυροσβέστες από ξηράς και από 17 εναέρια μέσα. Με απόφαση του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, και έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν τρεις περιοχές.

Συγκεκριμένα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Κύμης – Αλιβερίου:

η Δημοτική Ενότητα Αυλώνας,
τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων,
τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων.

Ολονύχτια η «μάχη» με τις φλόγες
Όλο το βράδυ της Παρασκευής (05/07) πυροσβέστες έμειναν επιφυλακή ελέγχοντος στις αναζωπυρώσεις που υπήρχαν σε διάφορους περιοχές και με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα βοηθούν στις δύσβατες και δύσκολες περιοχές. Ακόμη και το τελευταίο μέτωπο στο χωριό Μακρυχώρι περιορίστηκε και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Εύβοιας Γιώργο Κωστόπουλο υπήρχαν διάσπαρτες μικροεστίες τις οποίες προσπαθούσε να ελέγξει η Πυροσβεστική από εδάφους και αέρος.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τη φωτιά:
Πηγη newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr