Εύβοια: Οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες – Τρεις τραυματίες

Οι φλόγες στην Εύβοια περικύκλωσαν το χωριό Κουρκουλοί με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πυροσβέστες, πυροσβεστικά οχήματα και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν.

Την ίδια στιγμή επιχειρούν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται και καίνε ανεξέλεγκτα.

Εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ, τρεις μοναχοί δεν το εγκαταλείπουν – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρεις πυροσβέστες – Πάνω από 150 τα καμένα σπίτια – Δήμαρχος Μαντουδίου: «Ενισχύστε τις δυνάμεις, θα θρηνήσουμε ζωές»
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια όπου καίει μεγάλη φωτιά.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Σταμούλος αυτή την ώρα εκκενώνονται και οι Ροβιές. Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τον οικισμό και μετά από εντολή του δήμαρχου οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Παράλληλα, εκκενώνεται και το Παλαιοχώρι.

Νωρίτερα, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση και στο μέτωπο κοντά στο χωριό Κουρκουλοί. Για τον λόγο αυτό, το Συντονιστικό που συνεδρίασε νωρίς το πρωί προχώρησε σε προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών.