Έβρος: «Προσπάθησα να τους σώσω» – Συγκλονίζει ο τραγικός πατέρας που είδε την οικογένειά του να χάνεται στο ποτάμι
Www.true.gr

Έβρος: «Προσπάθησα να τους σώσω» – Συγκλονίζει ο τραγικός πατέρας που είδε την οικογένειά του να χάνεται στο ποτάμι

Μία μητέρα και ένα μωρό έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί από τον Έβρο. Τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας εξακολουθούν να αγνοούνται. Ο τραγικός πατέρας και σύζυγος που είδε την οικογένειά του να χάνεται στα νερά του Έβρου διασώθηκε και εξιστορεί τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε..

Η μαρτυρία του πατέρα συγκλονίζει. Μιλώντας στον Alpha περιγράφει τον εφιάλτη. Τη στιγμή που είδε τα νερά να παρασύρουν τη γυναίκα και το μικρότερο από τα τρία τους παιδιά.

«Δεν μπόρεσα να τους σώσω»

«Η γυναίκα μου δεν ήξερε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν».

Όταν η βάρκα αναποδογύρισε η μάνα προσπάθησε να σώσει το μωρό και ο πατέρας τα δύο μεγαλύτερα αγόρια.

«Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο παιδιά μου αλλά ήταν αδύνατον να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτώ αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω έξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά μου δεν ήταν εκεί…»

Η γυναίκα του ανασύρθηκε την Παρασκευή νεκρή μαζί με το μόλις ενός έτους παιδί τους. Κρατούσε ακόμη το μωρό από το χέρι…Κάθε ώρα που περνά οι ελπίδες εξανεμίζονται για τα αγνοούμενα αγόρια. Ο τραγικός πατέρας όμως ακόμα περιμένει ένα καλό νέο για τα σπλάχνα του.

«Εύχομαι και τα δυο μου παιδιά να είναι ζωντανά. Ελπίζω ιδιαίτερα για εκείνο που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες…» λέει ο πατέρας.

«Δεν χρειάζεστε σωσίβια»

Ο Μουράτ Ακτσαμπάι περιγράφει τη στιγμή που η πλαστική βάρκα αναποδογύρισε. «Όταν η βάρκα πλησίαζε στην άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο θάμνο ή κλαδί και άρχισε να βάζει νερά. Η βάρκα αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες βρεθήκαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια αλλά οι διακινητές μας είπαν πώς δεν τα χρειαζόμαστε. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δώσαμε σε μια μητέρα και το άλλο το φοράει ο ένας μου γιος που αγνοείται…»

«Έπρεπε να φύγουμε από την Τουρκία για να είμαστε ελεύθεροι…»Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του Μουράτ προσπάθησε να διασχίσει τον Έβρο για να γλιτώσει από τον διωγμό του Ερντογάν. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψεις καθώς θεωρούνται οπαδοί του Γκιουλέν.

«Εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα μας έπρεπε να φύγουμε για να είμαστε ελεύθεροι. Να δραπετεύσουμε. Αν γνωρίζαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να συμβεί αυτό θα το σκεφτόμασταν καλύτερα. Αλλά μας είχαν πει ότι πολλοί τα έχουν ήδη καταφέρει, έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς….» λέει ο Μουράτ.

Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν… Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγοριών συνεχίζονται…

Δείτε το βίντεο με τις αποκλειστικές δηλώσεις του πατέρα στον Alpha

prototupo

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr