Έβγαζε Τρίχες στο πηγούνι, αλλά δεν Ξέραμε γιατί. Μετά μάθαμε την Πραγματική αιτία

Η Πραγματική αιτία: Οι ανεπιθύμητες τρίχες σε παράξενα μέρη σίγουρα μπορούν να χαλάσουν την μέρα σας και να πλήξουν την αυτοπεποίθησή σας.

Αλλά είναι ένα κομμάτι της ζωής και δυστυχώς, εμφανίζονται από εκεί που δεν τις περιμένουμε.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία που εμφανίζονται είναι τα πηγούνια μας. Ενώ κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς στην τριχοφυΐα από άλλους, είναι καλό να γνωρίζουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Ηλικία

Όπως και στα περισσότερα πράγματα, η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν πρόκειται για τρίχες, οι άντρες φοβούνται μην τις χάσουν μεγαλώνοντας ενώ οι γυναίκες φοβούνται μην αποκτήσουν. Οι τρίχες στο πηγούνι είναι γνωστό αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης.

Διαταραχή στις ορμόνες

Οι ορμόνες ρυθμίζουν τις περισσότερες σωματικές λειτουργίες του σώματος. Εάν νιώθετε πως έχετε υπερβολική τριχοφυΐα, ίσως πάσχετε από υπερτρίχωση, που προκαλείται από αύξηση των ανδρογόνων. Άλλα συμπτώματα είναι μείωση του στήθους, τριχόπτωση και βραχνάδα στην φωνή.

Βάρος

Όποτε παίρνετε ή χάνετε βάρος γρήγορα, πιθανώς να καταλήξετε με επίμονες τρίχες που φυτρώνουν κάθε εβδομάδα. Η παχυσαρκία έχει την τάση να επηρεάζει τις ορμόνες και τον τρόπο και την ταχύτητα που το σώμα τις παράγει.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών 

Εκτός από τρίχες στο πηγούνι, άλλα συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν ακανόνιστη περίοδο, ακμή, αύξηση του βάρους και προβλήματα γονιμότητας. Συνήθως συμβαίνει σε γυναίκες ηλικιών μεταξύ 18 και 44.

Συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων

Επηρεάζει 1 στα 15,000 παιδιά και είναι μία σπάνια ασθένεια όπου το σώμα παράγει περισσότερες ανδρικές ορμόνες με αποτέλεσμα τις τρίχες στο πηγούνι. Επίσης προκαλεί καθυστερημένη εφηβεία και υπογονιμότητα.

Σύνδρομο του Cushing

Αυτή η νόσος των αδένων προκαλεί απελευθέρωση περισσότερης κορτιζόλης από ότι θα έπρεπε. Εκτός από τρίχες στο πρόσωπο, προκαλεί ραγάδες, αύξηση του βάρους και μυϊκή αδυναμία.

Γονίδια

Εάν η μητέρα σας έχει τρίχες στο πηγούνι, τότε είναι πιθανό να έχετε και εσείς. Υπάρχουν κάποιες ομάδες ανθρώπων που είναι πιο επιρρεπείς στις τρίχες αυτές, όπως οι Μεσογειακοί λαοί, οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας.

Το να τις βγάζετε πολύ συχνά

Καλό είναι να μην τις βγάζετε πολύ συχνά γιατί μετά θα αναπαράγονται πιο γρήγορα.

Φάρμακα

Υπάρχουν κάποια φάρμακα που αυξάνουν την ανάπτυξη των τριχών όπως φάρμακα για χημειοθεραπεία, στεροειδή και φάρμακα για την επιληψία. Τα αντισυλληπτικά, που είναι γνωστό πως αλλάζουν τις ορμόνες, έχουν την τάση να προκαλούν τρίχες στο πηγούνι.

Εγκυμοσύνη

Όταν μία γυναίκα είναι έγκυος, συμβαίνουν πολλές ορμονικές αλλαγές στο σώμα της και αυτές οι αλλαγές είναι πιθανό να προκαλέσουν ανάπτυξη ανεπιθύμητων τριχών.

Πηγή