Έβγαλε Όγκο στο Πρόσωπο, ο Οποίος Μετακινούνταν. Αυτό που Αφαίρεσαν οι Γιατροί, θα σας Σοκάρει!

Μία 32χρονη γυναίκα από την Ρωσία πήγε στον γιατρό αφού παρατήρησε παράξενους όγκους στο πρόσωπό της για δύο εβδομάδες, όπου και έμαθε πως είχε ένα παρασιτικό σκουλήκι κάτω από το δέρμα της.

Η ανώνυμη γυναίκα πήγε σε οφθαλμίατρο αφού οι όγκοι που την φαγούριζαν και την έκαιγαν μετακινήθηκαν από το μάτι στο χείλος της, με αποτέλεσμα να πρηστεί σαν μπαλόνι.

Αρχικά είχε παρατηρήσει ένα μικρό φούσκωμα κάτω από το αριστερό της μάτι αλλά πέντε μέρες μετά είχε μετακινηθεί μόνο του προς το πάνω μέρος του ματιού, λίγο πάνω από το βλέφαρο.

Παρέμεινε εκεί για δέκα μέρες και μετά εμφανίστηκε στο πάνω μέρος των χειλιών της ενώ ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Οι γιατροί είδαν τον όγκο να κινείται και κατάλαβαν πως ήταν παρασιτικό σκουλήκι που έπρεπε να αφαιρεθεί χειρουργικά.

Ο τύπος σκουληκιού που ήταν στο μάτι της είναι ο τύπος που ευθύνεται για την ελεφαντίαση ή την τύφλωση.


Η γυναίκα θυμήθηκε πως είχε πάει βόλτα στην αγροτική περιοχή της Ρωσίας λίγο έξω από την Μόσχα όπου την τσίμπησαν πολλά κουνούπια. Τα σκουλήκια αυτά ζουν σε σκυλιά και μεταδίδονται με τα κουνούπια.

Αυτή η διάγνωση δεν είναι τόσο ασυνήθιστη και έχουν σημειωθεί 1,272 περιπτώσεις από το 1997 μέχρι το 2013 στην Ρωσία και την Λευκορωσία, σύμφωνα με μία έρευνα του 2015.

Τα σκουλήκια αφήνουν τα αυγά τους μέσα σε ένα έντομο όπως το κουνούπι και μετά αυτό τα μεταφέρει στα θηλαστικά, όπου μεγαλώνουν μέσα στο σώμα τους.


Σαν παράσιτα, τα σκουλήκια παίρνουν ότι χρειάζονται από το σώμα του ξενιστή τους και δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω από το σώμα.

Τα σκουλήκια ζουν μέχρι και 8 χρόνια και στο διάστημα αυτό απελευθερώνουν εκατομμύρια νύμφες στο αίμα.

Η ελεφαντίαση είναι η πιο γνωστή πάθηση που προκαλείται από τέτοια σκουλήκια και μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες.

Πηγή