Καθάρισμα στρώματος: Γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα στο στρώμα σας; Αν το ξέρατε θα είχατε προχωρήσει στο καθάρισμά του εδώ και καιρό.

Καθάρισμα στρώματος: Πως να το καθαρίσετε με απλό τρόπο
Το καθάρισμα του στρώματος δεν είναι καθόλου δύσκολο και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας πολύ εύκολα.

Με αυτά τα τρία βήματα θα καθαρίσετε το στρώμα σας εύκολα και γρήγορα. Θα χρειαστείτε: Μαγειρική σόδα, ηλεκτρική σκούπα, ένα υγρό πανί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καθαρίσετε το στρώμα σας και να κοιμάστε… ήσυχοι!

1ο Βήμα

Ξεκινήστε σκουπίζοντας το στρώμα με την σκούπα. Αυτό θα απομακρύνει την σκόνη και την βρωμιά πάνω από το στρώμα και θα τα εμποδίσει να διεισδύσουν μέσα στο στρώμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα είναι καθαρή πριν την χρησιμοποιήσετε πάνω στο κρεβάτι σας. Αν δεν είναι το στρώμα σας θα γίνει ακόμα πιο βρώμικο.

2ο Βήμα

Η μαγειρική σόδα διασφαλίζει ότι θα απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές και μπορείτε να την βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ! Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα, θα τραβήξει την μυρωδιά, την υγρασία και την βρωμιά και θα αφήσει το στρώμα σας φρέσκο και καθαρό και πάλι.

3ο Βήμα

Αφαιρέστε τους λεκέδες από το στρώμα σας με ένα υγρό πανί. Ρίξτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα, νερό και αλάτι στους λεκέδες και αφήστε το για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια πλύνετε το με ένα πανί βουτηγμένο σε κρύο νερό.

Αυτά τα κόλπα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για τα μαξιλάρια. Αν δεν έχετε καθαρίσει το στρώμα σας για πολύ καιρό, ίσως θα πρέπει να σας το καθαρίσει ένας επαγγελματίας. Συνήθως αυτό κοστίζει γύρω στα 35 ευρώ. Τα παραπάνω κόλπα μπορούν να σας βοηθήσουν να το συντηρήσετε σωστά.