Έτσι ήταν στην Πραγματικότητα ο Χριστός: Ανακαλύφθηκε «πορτραίτο» Του σε ερειπωμένη Εκκλησία
Www.true.gr

Έτσι ήταν στην Πραγματικότητα ο Χριστός: Ανακαλύφθηκε «πορτραίτο» Του σε ερειπωμένη Εκκλησία

Μια απεικόνιση του προσώπου του Ιησού Χριστού, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον 1500 χρόνια πριν, ανακαλύφθηκε στα ερείπια βυζαντινού ναού στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Η ανακάλυψη έχει εντυπωσιάσει τους επιστήμονες, καθώς απεικονίζει τον Ιησού σε μικρή ηλικία, χωρίς γενειάδα και με κοντά σγουρά μαλλιά.

Το «σκίτσο» του Ιησού χρονολογείται από τον 6ο αιώνα.

Το 1920 είχε εντοπιστεί η προσωπογραφία στον εγκαταλελειμμένο ναό του αγροτικού οικισμού Σίβτα, ο οποίος κατοικήθηκε για αιώνες, μέχρι που εγκαταλείφθηκε κατά την πρώιμη ισλαμική περίοδο. Τώρα όμως αναλύθηκε με τη σύγχρονη τεχνολογία και τα ευρήματα καταγράφηκαν και σε επιστημονική μελέτη.
Η ανακάλυψη θεωρείται από τους επιστήμονες πολύ σημαντική, καθώς απεικονίζει με ιδιαίτερο τρόπο τον Ιησού Χριστό.


Πώς ήταν στην εμφάνιση ο Ιησούς Χριστός

«Η εικόνα του Ιησού Χριστού με κοντά μαλλιά ήταν διαδεδομένη στην Αίγυπτο και την Παλαιστίνη, όμως άλλαξε πολύ στη βυζαντινή εικονογραφία», ανέφεραν στο περιοδικό «Antiquity», οι επιστήμονες που μελετούν το θέμα.

Η Τζόαν Τέιλορ, ιστορικός, η οποία επιχειρεί να ερμηνεύσει το πως ήταν και πώς έζησε ο Ιησούς, ανέφερε ότι ήταν ένας μικρόσωμος άνδρας που είχε το τυπικό παρουσιαστικό της Μέσης Ανατολής, σε αντίθεση με την μετέπειτα αποτύπωσή του στην εικονογραφία, που τον δείχνει λευκό και ανοιχτόχρωμο, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό για εκείνη την περιοχή, εκείνη την περίοδο.

«Ήταν περίπου 1,66 στο ύψος, είχε σκούρα καστανά ή μαύρα μαλλιά, σκούρα καστανά μάτια και σκούρο δέρμα» όπως οι άνδρες στη Μέση Ανατολή, είπε η ιστορικός.

ΠΗΓΗ: www.reader.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr