Έτοιμο τον Μάρτιο τα τζαμί στον Βοτανικό - «Η Ελλάδα ψάχνει για ιμάμη»
Www.true.gr

Έτοιμο τον Μάρτιο τα τζαμί στον Βοτανικό – «Η Ελλάδα ψάχνει για ιμάμη»

Οι πιέσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν αφόρητες τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Ελλάδα για την ανέγερση του τζαμιού, με αποτέλεσμα να ξεκινησει η κατασκευή του...

«Η Ελλάδα ψάχνει για ιμάμη» είναι το σχετικό άρθρο της yeni akit η οποία λέει πως το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων ψάχνει για τον ιμάμη της Ελλάδας προκειμένου αυτός να πιάσει δουλειά στο νέο τζαμί που κτίζεται στην Αθήνα.

Οι πιέσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν αφόρητες τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Ελλάδα για την ανέγερση του τζαμιού, με αποτέλεσμα να ξεκινησει η κατασκευή του.

Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί το κεντρικό κτίριο και συνεχίζονται οι εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο και για τον εξοπλισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αυτό πρόκειται να είναι έτοιμο τον αρχόμενο Μάρτιο και έτσι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απηύθυνε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη θέση του ιμάμη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, καλεί τους μουσουλμάνους που διαβιούν «νόμιμα» στην Αττική, και οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στη θέση του ιμάμη στο τζαμί Αθηνών, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Μάλιστα αυτοί πρέπει να έχουν άριστη γνώση του Κορανίου όσο και της αραβικής γλώσσας.


Η αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους στο κτίριο του υπουργείου από την προσεχή Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 2 μ.μ.

Στην πρόσκληση αναφέρονται τα τυπικά και επιθυμητά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία επιλογής. Το διοικητικό συμβούλιο, αφού μελετήσει τους φακέλους των υποψηφίων και ύστερα από συνέντευξη μαζί τους, θα καταλήξει σε έναν κατάλογο υποψηφίων, τον οποίο θα υποβάλει στον υπουργό Κ.Γαβρόγλου.

Ο Γαβρόγλου θα έχει τον τελικό λόγο για το πρόσωπο του πρώτου ιμάμη του τζαμιού.

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση

Οι ώρες λειτουργίας του τζαμιού


Όπως ορίζει η απόφαση του υπουργού Παιδείας, το ωράριο λειτουργίας του τζαμιού είναι «όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής. Κατά τη διάρκεια δε του ιερού μουσουλμανικού μήνα (Ραμαζάνι) και της εορτής της θυσίας του Αβραάμ, θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση:

Ολοι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα στο τζαμί , κατά τις ώρες λειτουργίας του και το πρόγραμμα των προσευχών του έτους, προκειμένου να ασκήσουν τα λατρευτικά καθήκοντά τους.

Oφείλουν να σέβονται τους θρησκευτικούς λειτουργούς και τους άλλους πιστούς, ανεξαρτήτως κλάδου του Ισλάμ, ιδίως δε εάν την ημέρα εκείνη το τζαμί έχει παραχωρηθεί σε κατ’ ιδίαν χρήση συγκεκριμένης θρησκευτικής κοινότητας που ζει στην Αττική.

Oι οργανωμένες θρησκευτικές κοινότητες που διαβιούν στην Αττική οφείλουν να απέχουν από οργανωμένες προσευχές τους τις ημέρες που το τζαμί έχει παραχωρηθεί σε συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα που ζει στην Αττική, εκτός και εάν η τελευταία τους έχει προσκαλέσει.

iellada

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr