Εθνικοί ευεργέτες στηρίζουν οικονομικά την άμυνα της χώρας

Είναι γνωστό τοις πάσι πως οι πόροι για τη λειτουργία των επιτελείων αποτελούνται από κείνο που λέει ο θυμόσοφος λαός «μετρημένα κουκιά», με την κάνουλα συνεχώς να κλείνει και ορισμένες φορές ασφυκτικά. Από την άλλη πλευρά συνεχείς ανάγκες που προκύπτουν και δεν πρέπει να μείνουν πίσω, δια μέσου της Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Επενδύσεων μπαίνουν σε μια ροή, όπως για παράδειγμα προμήθειες ανταλλακτικών για το Πολεμικό Ναυτικό, προμήθειες νέων αλεξιπτώτων τόσο στατικού ιμάντα όσο και ελεύθερης πτώσης κι επίσης προμήθεια ταχυπλόων σκαφών για τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων κυρίως στα ειδικά τμήματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί μπορεί να κρατήσουν την προμήθεια πίσω αν τυχόν υπάρξει ένσταση από μια εταιρία κατά την τελική απόφαση για την πρόκριση κάποιας άλλης. Όμως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, εκείνη της σιωπηρής συνεισφοράς προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκείνης της Ελλάδας που δεν μπαίνει σε διαγωνισμούς αλλά αφουγκράζεται και βλέπει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες Εφοπλιστική οικογένεια προχώρησε σε δωρεά τουλάχιστον 60 νέων λεμβών για να καλυφθούν οι ανάγκες ειδικών επιχειρήσεων της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών και με αυτό τον τρόπο, πρώτον αυξάνεται ο υπάρχον στόλος της Ζ’ ΜΑΚ, δεύτερον αντικαθίσταται λέμβοι που ήδη θα έπρεπε να είχαν βγει εκτός υπηρεσίας και τα έμπειρα στελέχη της μονάδας τις κρατούσαν με νύχια και με δόντια επιχειρησιακές, τρίτον πιθανό να υπάρξουν αρκετά ανταλλακτικά από τις παλαιότερες λέμβους ή κάποιες από αυτές να ταξιδέψουν προς μονάδα ειδικών δυνάμεων σε κάποιο νησί.

Άλλη εφοπλιστική οικογένεια που έχει συνδέσει το όνομά της με τα νησιά του βορίου Αιγαίου προχώρησε κι εκείνη, το ίδιο αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με παρόμοια κίνηση με την αγορά και παραχώρηση επιχειρησιακών λέμβων για ένα από τα Ειδικά Τάγματα Εθνοφυλακής, όπως επίσης και στην παραχώρηση ενός επιπλέον πλωτού μεγαλύτερου των επιχειρησιακών λέμβων και που μπορεί κι εκείνο να χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις τμημάτων ή επιτελικών αξιωματικών σε νησίδες του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος.

Μέσα στον Αύγουστο γνωστή εταιρία που ασχολείται με τη συντήρηση μηχανών πλοίων, ήρθε σε επαφή με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και δήλωσε την εθελοντική εργασία συντήρησης των μηχανών από Πολεμικά πλοία του Στόλου μας. Ακόμη ένα δείγμα από Έλληνες που θέλουν και αυτοί να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το μόνο κέρδος της εταιρίας θα είναι πως στο βιογραφικό της θα γράψει πως ανάμεσα στα σκαριά που έχουν εμπιστευτεί οι ιδιοκτήτες τους, είναι και το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο παρά τα όσα προβλήματα υπάρχουν, παραμένει ένας από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σε δωρεά ιατρικών μηχανημάτων υψίστης τεχνολογίας προχώρησε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας προς την Πολεμική Αεροπορία και αυτά θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο δυναμικό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει προχωρήσει κατά διαστήματα σε πληθώρα δωρεών τόσο προς τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και προς τα Σώματα Ασφαλείας. Συμπερασματικά, η άλλη Ελλάδα που δεν θέλει τα φώτα της δημοσιότητας, προχωρά σε δωρεές που πολλές φορές αντικειμενικά έχουν βγάλει από το αδιέξοδο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την άλλη πλευρά πολλές μονάδες ψάχνουν την ευκαιρία ώστε να αρπάξουν και να επωφεληθούν αυτών των δωρεών και όπως σημειώνουν στελέχη, δεν είναι λίγες οι φορές που αυτοί οι άνθρωποι τους έχουν «ντύσει» με ότι καλύτερο υπάρχει και με αυτά που αγοράστηκαν επιχειρούν με τον καλύτερο τρόπο.

iellada