Αιθέριο έλαιο Ρίγανης: Το ΠΙΟ ισχυρό Αντιβιωτικό με εκπληκτικά Οφέλη για το Σώμα

Το έλαιο ρίγανης είναι το απόλυτο αντιβιωτικό. Η ρίγανη είναι ένα δυνατό βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες. Το γνωρίζατε πως η ρίγανη έχει 8 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα μήλα και τρεις φορές περισσότερα από τα βατόμουρα;

Το έλαιο ρίγανης είναι το πιο δυνατό φυτικό έλαιο στον κόσμο!

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες ενάντια σε ιούς, βακτήρια, μύκητες και σαν φάρμακο για τον πόνο και την φλεγμονή.

Ήταν το κύριο αντιβακτηριακό εργαλείο του Ιπποκράτη. Τα φύλλα της ρίγανης χρησιμοποιούνταν ενάντια σε ασθένειες του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.


Οφέλη του ελαίου ρίγανης

Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο, βιταμίνη C, A, νικοτινικό οξύ.

Το έλαιο ρίγανης περιέχει τέσσερις μεγάλες ομάδες χημικών που έχουν θεραπευτική δράση.

Παρόλο που όλα αυτά τα συστατικά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, το πιο σημαντικό είναι η καρβακρόλη, που έχει αποδειχτεί από έρευνες πως είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντιβιωτικά.


Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως το λάδι ρίγανης δεν δημιουργεί βλαβερά στελέχη στο σώμα και δεν έχει παρενέργειες όπως τα περισσότερα αντιβιωτικά.

Επίσης, είναι αποτελεσματικό ενάντια σε δυνατά και θανατηφόρα βακτήρια αλλά χωρίς να προκαλεί βιολογικές αλλαγές στο σώμα. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης θρέφει το σώμα και δεν το κουράζει όπως τα κλασσικά αντιβιωτικά.

Και αν το προσέξετε, η ρίγανη είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Λέτε να είναι τυχαίο;

Πηγή