Έσπασε ένα Σπυράκι του Παιδιού της, στο "Τρίγωνο του Θανάτου". Η Κατάληξή του θα σε Σοκάρει.
Www.true.gr

Έσπασε ένα Σπυράκι του Παιδιού της, στο «Τρίγωνο του Θανάτου». Η Κατάληξή του θα σε Σοκάρει.

Ένα 10χρονο κορίτσι στην Κίνα υποβλήθηκε σε ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο και έχει αφαιρεθεί μέρος του κρανίου της, αφού η μητέρα της, της πάτησε μαύρα στίγματα από τη μύτη της.

Τα χέρια της μητέρας ήταν ακάθαρτα και προκάλεσαν μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη στο σώμα του κοριτσιού, ισχυρίστηκαν οι γιατροί από το Guangzhou της νότιας Κίνας. Λέγεται ότι η μόλυνση έφθασε στον εγκέφαλο του κοριτσιού μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Η νεαρή ασθενής, που ονομαζεται Xiao Mei, είχε οκτώ χιλιοστόλιτρα πύον καθώς και ένα απόστημα που αφαιρέθηκε από τον εγκέφαλό της, κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης πέντε ωρών.

Το απόστημα, μια περιοχή φλεγμονώδους ιστού, λέγεται ότι βρίσκονταν κάτω από το κροταφικό λοβό και είχε 4,5 εκατοστά μήκος, 3,5 εκατοστά πλάτος και 3 εκατοστά πάχος.Ο κροταφικός λοβός είναι ένας από τους τέσσερις κύριους λοβούς του εγκεφάλου και βρίσκεται πίσω και κάτω από τον μετωπιαίο λοβό – εμπλέκονται στην επεξεργασία της αισθητήριας εισόδου από τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη.

Ο Xiang Yongsheng, νευροχειρουργός στο First Affiliated Hospital του Πανεπιστημίου Jinan στο Guangzhou, δήλωσε ότι το κορίτσι ήταν σχεδόν αναίσθητο όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το πρωί.

Ο Xiang είπε ότι η πίεση στο κρανίο της Xiao Mei ήταν «πολύ υψηλή» και είχε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του πρώιμου σταδίου της εγκεφαλικής κήλης.

Η υψηλή πίεση στο κρανίο μπορεί να προκληθεί από τη συλλογή πύου και άλλου υλικού στον εγκέφαλο από βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη.Η επείγουσα χειρουργική επέμβαση διεξήχθη το απόγευμα την ίδια μέρα, αφού οι γιατροί συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασής τους μέσω της εξέτασης MRI.

Σύμφωνα με τα μέλη της οικογενείας της Xiao Mei, το κορίτσι άρχισε να υποφέρει από πυρετό, ζάλη και υπνηλία περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Έτσι, νόμιζαν ότι είχε γρίπη. Την πήγαν σε ένα γιατρό, όπου και εκείνος επιβεβαίωσε πως είχε γρίπη.

Ωστόσο, η φυσική της κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει την περασμένη εβδομάδα. Έπασχε από πονοκέφαλο, έμετο και δεν είχε όρεξη για τρεις μέρες. Έπειτα, η οικογένειά της αποφάσισε να την πάει στο νοσοκομείο.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr