Έσκασε η… (υγειονομική) βόμβα στον οικισμό Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – 35 νέα κρούσματα
Www.true.gr

Έσκασε η… (υγειονομική) βόμβα στον οικισμό Ρομά, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας – 35 νέα κρούσματα

Το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας «Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14» βρίσκεται σε εφαρμογή στη συνοικία Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας και τα αποτελέσματα έδειξαν 35 νέα κρούσματα. Οι αρμόδιες αρχές έκαναν 637 δειγματοληψίες, από τις οποίες βγήκαν 35 θετικοί στον κορωνοϊό και αμέσως σήμανε συναγερμός για να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το… χτύπημα από την υγειονομική βόμβα.

Ετσι, έγινε σύσκεψη στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον Καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Αποφασίστηκε τα άτομα που βρέθηκαν θετικά να μεταφερθούν άμεσα και να μπουν σε απομόνωση στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και να γίνουν στη συνέχεια εκτεταμένες ιχνηλατήσεις των στενών επαφών των κρουσμάτων.


Επίσης μετά από συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα αποφασίστηκαν περαιτέρω μέτρα, όπως :

Να τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης επιτήρησης και για λόγους Δημόσιας Υγείας η κάτωθι περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας, και συγκεκριμένα της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (Δεξιά) –Ζάνου(ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αριστερά)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Μεσοράχης(ΑΡ)-Βοιβηίδος(ΔΕ)-Κάδμου (ΑΡ)-Δάφνης (ΔΕ)-Πεζόδρομος (Αρ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος(ΑΡ)(Εκάτης & Εκάβης)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Πεζόδρομος (ΔΕ)-Δρόμος όπισθεν Δημοτικού-Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους(σύνορα με σχολείο)(ΑΡ)-Αντιγόνης(ΔΕ) ως τέρμα -Λεωφ Καραμανλή μέχρι Δανάης-Δανάης τέρμα Δοσιθέου


Στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης και για την υλοποίηση της δρομολογούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη τα κάτωθι μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 η οποία θα ισχύει από σήμερα 15-5- 2020 και για 14 ημέρες . Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα (10) ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
Οι πλανόδιοι μικροπωλητές οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν δύο (2) διαδοχικά αρνητικά τέστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε (5) ημέρες.
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν μάσκες υφασμάτινες (1.500 τεμ) σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.
Σήμερα, 15/05/2020 οι Κ.ΟΜ.Υ. (Κινητές Ομάδες Υγείας) από τον Ε.Ο.Δ. θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.

Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr