Έρευνες δείχνουν πως στα προϊόντα μακιγιάζ υπάρχουν καρκινογόνες ουσίες
Www.true.gr

Έρευνες δείχνουν πως στα προϊόντα μακιγιάζ υπάρχουν καρκινογόνες ουσίες

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ της Claire, αφού τα δείγματα που ελέγχθηκαν, προέκυψαν θετικά για αμίαντο, ουσία η οποία είναι γνωστό πως προκαλεί καρκίνο.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης αξεσουάρ και καλλυντικών, αμφισβήτησε τα ευρήματα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και αρνήθηκε να κάνει ανάκληση των μολυσμένων προϊόντων.

Η Claire ανέφερε σε μια ανακοίνωση, πως απομάκρυνε τα τρία προϊόντα από τα καταστήματά της, και θα αφαιρέσει επίσης τα υπόλοιπα καλλυντικά που περιέχουν talc.

Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται, ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών του FDA, έχουν εντοπίσει λανθασμένα τις ίνες αμιάντου στα προϊόντα τους.
Ένας εκπρόσωπος της Claire είπε πως η εταιρεία, προσπάθησε να εξηγήσει το ζήτημα στο FDA(ΕΟΦ), αλλά η υπηρεσία εξέδωσε την προειδοποίηση της ούτως ή άλλως.

Η FDA δήλωσε ότι διεξήγαγε τον τελευταίο γύρο δοκιμών των προϊόντων, μετά την παραλαβή αναφορών σχετικά με περιεκτικότητα αμιάντου, σε προϊόντα που πωλούνται από την εταιρεία Claire, το οποίο έγινε πριν από περίπου 14 μήνες.

Τον Δεκέμβριο του 2017, το Επιστημονικό Αναλυτικό Ινστιτούτο στη Βόρεια Καρολίνα, βρήκε αμίαντο στα προϊόντα μακιγιάζ της Claire


«Οι καταναλωτές που έχουν τα προϊόντα τύπου: Σκιά ματιών της Claire, Compact Powder και Contour στο σπίτι τους, θα πρέπει να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν», δήλωσε η FDA.

Το AP στα προϊόντα σημειώνει ότι οι ίνες αμιάντου μπορούν να κολλήσουν στους πνεύμονες και να προκαλέσουν καρκίνο.

«Το FDA δεν έχει επίγνωση για άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις που να σχετίζονται με την έκθεση στα προϊόντα της Claire».

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr