Έρευνα Αποκαλύπτει: Τα Μωρά που γεννιούνται με μεγάλο Κεφάλι είναι πιο πιθανό να γίνουν Ιδιοφυΐες

Κάθε γονιός θέλει να μεγαλώσει ένα υγιές, χαρούμενο και πετυχημένο παιδί. Από το να το γράφει σε διάφορες δραστηριότητες μέχρι να του απαγορεύει να παίζει βιντεοπαιχνίδια, οι γονείς θέλουν να εξασφαλίσουν πως θα μεγαλώσει σωστά και θα γίνει ένα άξιο μέλος της κοινωνίας.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να επηρεάσετε το παιδί σας, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πέρα από τον έλεγχό σας.

Μία έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρήκε πως όταν πρόκειται για την νοημοσύνη ενός ατόμου, η φύση έχει τα δικά της πλάνα.

Προσπαθώντας να βρουν την σύνδεση ανάμεσα στο υψηλό IQ, τα γονίδια και την συνολική υγεία, οι επιστήμονες βρήκαν πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις γνωστικές ικανότητες, το μέγεθος του εγκεφάλου, το σχήμα του σώματος και τα μορφωτικά επιτεύγματα.

Να το πούμε πιο απλά, τα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το μέγεθος του κεφαλιού, θα μπορούσε να δείχνει πόσο έξυπνα θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που σύγκρινε τα δεδομένα 100,000 συμμετεχόντων ηλικιών 37 και 73, τα μωρά που γεννιούνται με μεγάλα κεφάλια είναι πιο πιθανό να γίνουν πιο έξυπνα μεγαλώνοντας.


Η ομάδα των επιστημόνων ανέλυσε το αίμα, τα ούρα και δείγματα από το σάλιο καθώς και συνήθειες και το υπόβαθρο πριν φτάσουν στο συμπέρασμα αυτό, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Journal of Molecular Psychiatry.

«Η έρευνα υποστηρίζει μία θεωρία που ήδη υπάρχει που λέει πως τα με την καλύτερη συνολικά υγεία είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης.»

Αλλά πώς μπορείτε να ξέρετε πότε ένα κεφάλι έχει μεγαλύτερο μέγεθος από το κανονικό;

Σύμφωνα με το Parents.com, το μέσο παιδί γεννιέται με περιφέρεια κεφαλιού τα 34,3 εκατοστά, αλλά μεγαλώνει τουλάχιστον στα 38 εκατοστά μέσα στον πρώτο μήνα.


Τα αγόρια τείνουν να έχουν ελαφρώς μεγαλύτερα κεφάλια από τα κορίτσια, αλλά η μέση διαφορά είναι λιγότερο από 2.5 εκατοστά.

Οπότε, ένα μωρό με μετρήσεις μεγαλύτερες από αυτές θεωρείται πως έχει μεγάλο κεφάλι και θα μπορούσε να γίνει πολύ έξυπνο μεγαλώνοντας.

Φυσικά, σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, το πολύ μεγάλο κρανίο θα μπορούσε να δείχνει σωματικά ή αναπτυξιακά προβλήματα, αλλά το Today’s Parent λέει πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε εάν οι ιατρικές εξετάσεις δεν έχουν δείξει κάποιο πρόβλημα.

Εκτός από το κεφάλι, υπάρχουν και άλλα σημάδια πως το παιδί σας πιθανώς να είναι ταλαντούχο, όπως το να έχει πλούσιο λεξιλόγιο από νεαρή ηλικία, το να έχει καλή μνήμη, το να του αρέσει να περνάει χρόνο με μεγαλύτερους ανθρώπους και το να έχει ιδιαίτερη περιέργεια.

Πηγή