Έρχονται:Δείτε τι Απεικονίζουν τα νέα ελληνικά Κέρματα των 2 ευρώ
Www.true.gr

Έρχονται:Δείτε τι Απεικονίζουν τα νέα ελληνικά Κέρματα των 2 ευρώ

Κυκλοφόρησαν 1,5 εκατομμύριο νέα αναμνηστικά ελληνικά κέρματα των 2 ευρώ με δύο διαφορετικές παραστάσεις. Πρόκειται για δύο διαφορετικά κέρματα που «τυπώθηκαν» από το νομισματοκοπείο εφάπαξ σε ποσότητα 750.000 τεμαχίων ανά θέμα. Σε αυτά τα κέρματα η παράσταση της εθνικής όψης διαφέρει από τα συνήθως κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής.

Η παράσταση επί της κοινής όψης και της στεφάνης και των δύο ως άνω κερμάτων παραμένει αμετάβλητη, όπως ακριβώς και στα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2018.

Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας ονομαστικής αξίας 2 Ευρώ με θέμα «Κωστής Παλαμάς – 75 χρόνια μνήμης».Περιμετρικά στο δακτύλιο του κέρματος τίθενται τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα) απεικονίζεται το πορτραίτο του Κωστή Παλαμά. Εντός του πυρήνα, αριστερά, αναγράφονται οι λέξεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και το όνομα «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ». Επίσης, αποτυπώνονται το ανθέμιο (σήμα του Ι.Ε.Τ.Α.) και το έτος κοπής. Δεξιά του πορτραίτου διακρίνεται το μονόγραμμα του καλλιτέχνη (Γιώργος Σταματόπουλος).

Αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας ονομαστικής αξίας 2 Ευρώ με θέμα «70 χρόνια από την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: e-radio.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr