Επιτέλους Σωτηρία: Η Διαλειμματική νηστεία. Ο τρόπος με τον οποίο γιατρός έχασε 57 ολόκληρα κιλά
Www.true.gr

Επιτέλους Σωτηρία: Η Διαλειμματική νηστεία. Ο τρόπος με τον οποίο γιατρός έχασε 57 ολόκληρα κιλά

Στο άκουσμα και μόνο της απώλειας των 57 κιλών η σκέψη σου πάει στη «μαγική» δίαιτα για την οποία σίγουρα θέλεις να ενημερωθείς.

Ο λόγος για το διατροφικό πλάνο που είναι γνωστό ως «διαλειμματική νηστεία» και το οποίο χάρισε στον ο Dr. Kevin Gendreau ρούχα αρκετά νούμερα πιο κάτω, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε ποιο είναι το τόσο ιδιαίτερο στοιχείο του που το καθιστά σε τέτοιο βαθμό αποτελεσματικό.

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για μία συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά για ένα είδος διατροφής η οποία εναλλάσσεται ανάμεσα σε περιόδους αποχής από την τροφή και ημέρες που μπορούμε να τρώμε κανονικά ό,τι θέλουμε. Τα αποτελέσματά της συγκεκριμένης διατροφής; Μη αμφισβητήσιμα. Τρανή απόδειξη, ο Dr. Gendreau, ένας γιατρός από τη Μσαχουσέτη που δεν δίστασε να αποκαλύψει πως το σημερινό του βάρους είναι κατά 57 κιλά μικρότερο από αυτό που συνήθιζε να έχει στο παρελθόν.

«Έμεινα απλά κατάπληκτος από τα αποτελέσματα. Έχασα βάρος αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι τα επίπεδα της ενέργειάς μου. Κατέληξα να έχω περισσότερη ενέργεια στα 40 από όση είχα στα 26», δηλώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο ίδιος επέλεξε την εκδοχή «16:8» του συγκεκριμένου είδους διατροφής.

Οι εκδοχές της διαλειμματικής νηστείαςΗ διαλειμματική νηστεία δεν σε περιορίζει ως προς την εφαρμογή της καθώς έχει πολλές μορφές, με τον καθένα από εμάς να έχει τη δυνατότητα να διαλέξει εκείνη που του ταιριάζει περισσότερο.

Ο γιατρός ακολούθησε το πρωτόκολλο 16:8 κατά το οποίο δεν καταναλώνεις καθόλου τροφή για 16 ώρες και λαμβάνεις τις ημερήσιες θερμίδες σου τρώγοντας ό,τι –μα ό,τι θέλεις- κατά τη διάρκεια των 8 ωρών που απομένουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν το τελευταίο σου γεύμα είναι στις 20:00 το βράδυ, το επόμενο θα πρέπει να το λάβεις 16 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 12:00 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Κατά τη διάρκεια των 16 ωρών αφαγίας μπορούμε να λάβουμε απεριόριστη ποσότητα νερού, καφέ και ροφημάτων υπό την προϋπόθεση αυτά να μην περιέχουν καθόλου ζάχαρη, ούτε γάλα.

Άλλες εκδοχές της συγκεκριμένης διατροφής είναι η μέθοδος «εναλλάξ», κατά την οποία μία ημέρα δεν τρως τίποτα και την επόμενη τρως κανονικά (επαναλαμβάνοντας για όσο πάει) και η «23:1», η οποία σε καλεί να νηστέψεις για 23 ώρες και να φας μέσα στη μία ώρα που απομένει ένα γεύμα.Το ευχάριστο είναι πως σε κάθε περίπτωση μπορείς να γευτείς όποιο φαγητό θέλεις (σε normal ποσότητες φυσικά), αρκεί να νηστεύεις όσες ώρες υποδεικνύει η κάθε version της διαλειμματικής νηστείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μεγάλες ποσότητες νερού κρίνονται απαραίτητες μιας και το να κρατήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο είναι σημαντικότατο.

Λοιπόν, θα τη δοκιμάσεις;

ΠΗΓΗ: limeandlife.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr