Επιτέλους αποφασιστικότητα: Τα 7 δραστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον covid που αλλάζουν τα δεδομένα

Mία απίστευτη σταθερότητα έχει δείξει τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση με τις ΚΥΑ της να έχουν ένα πρόγραμμα και να ελέγχουν απόλυτα τους αριθμούς των κρουσμάτων. Όλο το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας πάει κατά γράμμα μετά το lockdown και το άνοιγμα των συνόρων, ο τουρισμός σπέρνει και όλα βαίνουν καλώς.

Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο κόσμος που ανταποκρίνεται μαζικά και άμεσα στο κάλεσμα των πολιτικών που όσο εμπιστεύεται, όπως δείχνουν οι έρευνες τηλεοπτικών σταθμών για την εμπιστοσύνη αλλά και τη δημοφιλία των κρίσιμων, για την περίοδο της πανδημίας, υπουργών.

Κάθε υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, κάθε πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού εφαρμόζεται άμεσα και επιτυχώς σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας. Με τους πρώτους που το εφαρμόζουν να είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί στις δημόσιες εμφανίσεις τους, στην κοινωνική τους ζωή.

Ας δούμε μαζεμένες κάποιες από τις σημαντικές αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες ημέρες και με πόση πυγμή και σταθερότητα τις εφάρμοσε αλλά και θα τις εφαρμόσεις τις επόμενες ημέρες που ακολουθούν.


Μάσκες σε όλους τους λατρευτικούς χώρους, με πρώτους τους ιερείς.


Τέλος στα πανηγύρια. Κανένας δε θα τολμήσει να κάνει πανηγύρι ή γιορτή σε προαύλιο που δε θα το ονομάσει πανηγύρι αλλά συγκέντρωση μερικών φίλων.


Εκπληκτική και η ρύθμιση των δρομολογίων των ΜΜΜ μετά την ανάκληση των αδειών του Αυγούστου.


Μία φανταστική απόφαση που θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε. Ειδικά αν έχουν προπληρωθεί δεξιώσεις και κέτερινγκ εκατοντάδων ατόμων.


Τέλος οι όρθιοι στα μπαρ. Όλοι καθιστοί. Ειδικά στα μπιτς μπαρ θα γίνει σχεδόν αμέσως. Και τώρα που το γράφουμε κάποιοι κάθονται στα μπαρ της επικράτειας.


Πρώτα μας είπαν ότι δε θα ξεπεράσει το 50% αλλά μετά μας είπαν ότι δε θα ξεπεράσει το 60%, μετά έφτασε το 65% και ήταν σίγουρο ότι οι επιτροπές μπλόκαραν την παραπάνω αύξηση, αλλά τελικά επιτράπηκε το 80% στην πληρότητα των πλοίων. Σίγουρα θα σταματήσουν στο 80%. Σίγουρα.


Μάσκες μέσα σε τράπεζες. Μία σπουδαία απόφαση και πάνω από όλα συμβολική και εφαρμόσιμη.