Επιστολή στον Τσίπρα στέλνει η μάνα του ανήλικου παιδιού που κατέβασαν από τρένο για για 0,10 €

Η είδηση έκανε τον γύρο των ΜΜΕ. Ήταν από τις μικρές καθημερινές ιστορίες που καθόλου άδικα δεν φωτίστηκαν. Ένας μαθητής 14,5 ετών ο οποίος υποχρεώνεται να κατέβει από το βαγόνι του Προαστιακού επειδή του λείπουν μόλις 10 λεπτά για να αγοράσει εισιτήριο.

Ο ελεγκτής, δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει κάποιον από το βαγόνι εάν μπορεί να διαθέσει το …εξωφρενικό ποσό για την κάλυψη του εισιτηρίου. Ούτε βεβαίως σκέφτηκε να το βάλει από την τσέπη του, αν όχι να κάνει τα στραβά μάτια απέναντι σε αυτή την…θηριώδη παρανομία που έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η μητέρα του, Βιβιάνα Θεοδωρακοπούλου, εξηγεί ότι δεν είχε καμία σχέση το κατέβασμα του μαθητή από το τρένο στην Αγυιά, με το καινούργιο καθεστώς και την απειλή επιβολής προστίμου.

«Όχι, δεν του είπε τίποτα τέτοιο. Ήταν απολύτως σαφές ότι αν είχε τα δέκα λεπτά, θα συνέχιζε κανονικά μέχρι το Ρίο όπου τον περίμενα» δήλωσε στο tempo24.

Στην ερώτηση αν προθυμοποιήθηκε κάποιος από τους συνεπιβάτες να συμπληρώσει το δεκάλεπτο, η κ. Θεοδωρακοπούλου απαντά ότι εκείνη την ώρα, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, δεν υπήρχαν άλλα άτομα στο βαγόνι. Ελάχιστοι κάθονταν στο βάθος του άλλου βαγονιού και δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει».

Ο ελεγκτής που δρέπει δάφνες κοινωνικής ευαισθησίας, κατέβασε το παιδί στο σταθμό της Αγυιάς.

«Πανικοβλήθηκε» αναφέρει η μητέρα του. Δεν ήξερε καν την περιοχή, δεν ήξερε που να πάει, δεν είχε πανω του χρήματα… Με πήρε τηλέφωνο… Του είπα βγες προς το δρόμο και περπάτησε, βρες ένα σημείο που να έχει κάτι που να είναι αναγνωρίσιμο ή ρώτησε και πες μου που είσαι να έρθω να σε πάρω.. Ξέρεις τι είναι να έχεις μείνει ήσυχος ότι το παιδί σου είναι στο τρένο και έρχεται εκεί που το περιμένεις και αυτό να βρεθεί στην Αγυιά και να μην ξέρει τι να κάνει; Άς με έπαιρνε ένα τηλέφωνο, ας μου έλεγε να τον περιμένω στη στάση να τον πληρώσω το δεκάλεπτο, ας του έριχνε και πρόστιμο. Αλλά όχι να κατεβάσει κάτω ένα ανήλικο παιδί για δέκα λεπτά ή για οποίονδήποτε λόγο».

Η κ. Θεοδωρακοπούλου συμπλήρωσε μια φόρμα παραπόνων του ΟΣΕ, ωστόσο απάντηση δεν έλαβε. Πιθανό να πάρει από το γράμμα που έστειλε στον πρωθυπουργό.

Ή πάλι, ίσως πάρει κάποια απάντηση που δεν θα .. απαντά ουσιαστικά. Έτσι δεν συμβαίνει εξάλλου σε τούτη τη χώρα;

Γ. Κοντογεωργοπούλου

ΠΗΓΗ diaforetiko