Οι επιστήμονες έμειναν «Άφωνοι» με αυτό το παράξενο πλάσμα. Τι είναι;

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες εικόνες από ένα πολύ ξεχωριστό πλάσμα της θάλασσας στην Αυστραλία.

Πλήθος φωτογράφων και ειδικών, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στις ακτές του Lady Eliot Island προκειμένου να δουν από κοντά τον «Επιθεωρητή Κλουζώ», όπως το έχουν ονομάσει οι αυστραλιανοί επιστήμονες.

Ο «Επιθεωρητής Κλουζώ» είναι σαλάχι μάντα – γνωστό και ως (γιγάντιο) διαβολόψαρο, κερατάς ή τέρατος – και ανήκει στην οικογένεια των Μοβουλίδων. Είναι περίπου 3,5 μέτρα και ζυγίζει τουλάχιστον δύο τόνους.

Επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο είδος, όπως αναφέρει η Daily Mail, υποστηρίζουν ότι ο «Επιθεωρητής Κλουζώ» έχει υποστεί κάποια γενετική μετάλλαξη για αυτό και έχει αυτό το ιδιαίτερο χρώμα.

Δείτε στην gallery το περίεργο σαλάχι:

Το σαλάχι μάντα δεν θεωρείται επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αν και έχουν καταγραφεί επιθετικές συμπεριφορές μετά από τραυματισμό του ζώου.

Τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν, το οποίο φιλτράρει μέσα από τα βράγχιά του.

Θεωρείται κοινωνικό ζώο και έχει βρεθεί ότι μπορεί να μεταναστεύσει σε μεγάλες αποστάσεις.

Πλήθος φωτογράφων και ειδικών, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στις ακτές του Lady Eliot Island προκειμένου να δουν από κοντά τον «Επιθεωρητή Κλουζώ».

Επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο είδος υποστηρίζουν ότι ο «Επιθεωρητής Κλουζώ» έχει υποστεί κάποια γενετική μετάλλαξη για αυτό και έχει αυτό το ιδιαίτερο χρώμα.

Ο «Επιθεωρητής Κλουζώ» είναι ροζ και πήρε το όνομα του από την ταινία «Ροζ Πάνθηρας».