Επιστήμονες ανακοίνωσαν, πως τελικά τα ζευγάρια που μαλώνουν έχουν κάτι που θα ζήλευαν αυτοί που δεν τσακώνονται
Www.true.gr

Επιστήμονες ανακοίνωσαν, πως τελικά τα ζευγάρια που μαλώνουν έχουν κάτι που θα ζήλευαν αυτοί που δεν τσακώνονται

 Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 44% των παντρεμένων ζευγαριών πιστεύει ότι ένας καυγάς περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα τους βοηθά να διατηρούν υγιείς και παραγωγικές σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια που μαλώνουν συχνά, αλλά πάντα με ειρηνικό τρόπο, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί επειδή, παρά όλες τις μικρές παρεξηγήσεις, γνωρίζουν ότι η αγάπη τους είναι αληθινή και ειλικρινής.

Εμείς μάθαμε γιατί ο καυγάς από καιρό σε καιρό μπορεί να είναι καλός για τις σχέσεις σας.

9. Ο καυγάς είναι ένα σημάδι μιας ώριμης σχέσης.

Η συνεχής αποφυγή των συγκρούσεων δεν είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσουμε μια μακροχρόνια σχέση. Αντίθετα, εάν είστε σε θέση να μιλήσετε ανοιχτά όσα σκέφτεστε, αυτό σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να πάρετε την σχέση σας σε άλλο επίπεδο.

Οι ώριμοι άνθρωποι δεν καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις ούτε σε φωνές. Αντίθετα, προσπαθούν πάντα να επιτύχουν τον συμβιβασμό και να βελτιώσουν τη σχέση τους με τη βοήθεια μιας υγιούς διαφωνίας.

8. Ο καυγάς σημαίνει ότι σας ενδιαφέρει

Φυσικά, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να κλείσετε τα μάτια σε κάποιες από τις συνήθειες του συντρόφου σου που σας τρελάνουν. Αλλά το γεγονός ότι είστε έτοιμοι να αντέξετε όλο τον πόνο και την ταλαιπωρία του καυγά για να πάρετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο μέλλον μπορεί να είναι ένα σημάδι της αληθινής σας αγάπης.

Με άλλα λόγια, ο καυγάς σημαίνει ότι είστε περισσότερο αφοσιωμένοι. Απλά θυμηθείτε – πόσο συχνά μαλώνετε με τους γονείς σας ή τα αδέλφια σας; Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό σας: αν μαλώνετε πολύ και πάντα το ξεπερνάτε, αυτό σημαίνει ότι βλέπετε τη μεγαλύτερη εικόνα με το αγαπημένο σας πρόσωπο.

7. Ο καυγάς κάνει την επικοινωνία σας ευκολότερη.

Για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη στη σχέση σας, δεν πρέπει να παραμείνετε ήσυχοι. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε τον σύντροφό σας με ανοιχτό μυαλό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις ενέργειές σας και ακούγοντάς ο ένας τον άλλον προσεκτικά.

Δεδομένου ότι ο καυγάς είναι μια από τις κυριότερες μορφές επικοινωνίας και η πιο ειλικρινής, βοηθά πραγματικά να επιταχύνει τα συναισθήματα της οικειότητας, της εμπιστοσύνης και της σύνδεσης και να διδάξει στον σύντροφό σας πώς να επικοινωνήσει μαζί σας με πιο παραγωγικό τρόπο.

6. Ο καυγάς είναι σημάδι μιας υγιούς σχέσης.
Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι υπάρχουν 7 βασικά σημεία σε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση και ο καυγάς είναι ένας από αυτούς. Στην πραγματικότητα, αν ένα ζευγάρι ποτέ δεν μαλώνει, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει απολύτως καλά μαζί τους.

Ο καυγάς βοηθά τα ζευγάρια να αναθεωρήσουν τις αξίες και τα συναισθήματά τους, αντιμετωπίζοντας και συζητώντας τα πράγματα που είναι σημαντικά γι ‘αυτά. Ωστόσο,ο καυγάς σας πρέπει να είναι υγιής και μη μαχητικός – προσπαθήστε πάντα να δηλώσετε τα σημεία σας χωρίς να βρίζετε ή να αυξήσετε την ένταση της φωνής σας.

5. Ο καυγάς κάνει τη σχέση σας ισχυρότερη.

Όταν μαλώνετε με τον σύντροφό σου, δεν έχει σημασία αν κερδίζετε ή χάνετε. Το πιο πολύτιμο πράγμα είναι ότι μαθαίνετε πολλά ο ένας για τον άλλον και ακόμα πιο σημαντικό, μαθαίνετε τον εαυτό σας.

Οι μικρές συγκρούσεις βοηθούν και τους δυο σας να αποκαλύψουν την πραγματική φύση σας και να δείξουν στον σύντροφό σας πώς να το αντιμετωπίσει. Και αν κατορθώσετε να ξεπεράσετε όλες τις προκλήσεις μαζί, θα μάθετε πώς να συμβιβάζεστε και να ενισχύσετε τον δεσμό μεταξύ σας.

4. Ο καυγάς καταπραΰνει τη δυσαρέσκεια σας.

Το να είστε σε μια σχέση δεν είναι τόσο εύκολο – αν ενδιαφέρεστε για τον σύντροφό σας, πρέπει πάντα να φτάνετε τα όριά σας. Και αν δεν κάνουν το ίδιο για εσάς, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε δυσαρέσκεια.

Το να μην υπερασπίζεστε τον εαυτό σας όταν πρόκειται για πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να πιστεύει ότι μπορεί να έχει ό, τι θέλει και η δυσαρέσκεια σας θα μεγαλώσει μόνο. Αυτός είναι ο δρόμος προς μια ανθυγιεινή σχέση.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι να αφήσετε τα αρνητικά συναισθήματά σας εκτός και να δείξετε στον σύντροφό σας ότι είστε και οι δύο ίσοι με τις δικές σας ανάγκες.

3. Ο καυγάς σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να παραμείνετε μαζί.
Σύμφωνα με μερικές μελέτες, το μεγαλύτερο λάθος που συνήθως κάνουν τα ζευγάρια είναι η αποφυγή – συχνά αισθανόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν λέμε τίποτα. Και αυτή η κακή επικοινωνία γίνεται ο πιο συνηθισμένος λόγος για χωρισμό.

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι η συζήτηση ευαίσθητων θεμάτων δεν θα κάνει τίποτα για τη σχέση σας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο καυγάς σάς επιτρέπει να εστιάσετε στα προβλήματά σας και να τα λύσετε πριν γίνουν πολύ μεγάλα. Γι ‘αυτό τα ζευγάρια που μαλώνουν, μένουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Ο καυγάς αποκαλύπτει το πάθος σας.

Ορισμένα ζευγάρια απολαμβάνουν πραγματικά τους έντονους καυγάδες επειδή αυξάνουν τα επίπεδα ορμονών τους. Υποσυνείδητα, αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι καυγάδες είναι μόνο ένα σημάδι του πάθους τους, και η διαφωνία τους θα καταλήξει να είναι μια ακόμα πιο παθιασμένη επανασύνδεση.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση σας ισχυρή και ευημερούσα, είναι απαραίτητο να αφήσετε τα συναισθήματά σας εκτός από καιρό σε καιρό και όχι να τα κρατάτε μέσα σας. Αλλά μην ξεχνάτε να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε καυγά με θετικό τρόπο.

1. Ο καυγάς σας σώζει από την πλήξη.

Ακόμα κι αν έχετε είστε μαζί πολλά χρόνια, θα υπάρχουν πάντα κάποια πράγματα που δεν συμφωνείτε. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό – οι εποικοδομητικές συγκρούσεις μπορεί να πυροδοτήσουν τη σπίθα της σχέσης σας και να την κάνουν πιο συναρπαστική.

Απλώς φανταστείτε πόσο βαρετή θα ήταν η σχέση σας εάν και οι δύο συμφωνούσατε στα πάντα! Έτσι μην πανικοβληθείτε την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε ότι πρόκειται να υπάρξει ένας καυγάς μεταξύ σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να το κάνετε ωφέλιμο για τη σχέση σας και για τη μελλοντική σας ζωή.

Μπόνους: Πώς να έχετε έναν υγιή καυγά με τον σύντροφό σας

Είναι πάντα σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του «καλού καυγά» και του «κακού καυγά» και μόνο ο καλός μπορεί να είναι ωφέλιμος για τη σχέση σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να μετατρέψετε τον καυγά σας σε μια παραγωγική συζήτηση:

  • Να σέβεστε ο ένας τον άλλο. Είστε και οι δύο άνθρωποι με τα δικά σας αδύνατα σημεία, οπότε μην ρίχνετε κάτω από τη ζώνη και ασκείτε πίεση σε πράγματα που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τον σύντροφό σας.
  • Απολογηθείτε. Αν κάνετε λάθος, παραδεχτείτε το και πείτε ότι λυπάστε. Αυτή η μικρή ενέργεια δεν θα σας κάνει να νιώθετε πιο αδύναμοι. Αντίθετα, θα δείξει στον σύντροφό σας ότι εξακολουθείτε να σας ενδιαφέρει.
  • Παραμείνετε στο λόγο που μαλώνετε. Μην αναφέρετε ποτέ την εμπειρία των προηγούμενων σχέσεών σας ή τα λάθη του συντρόφου σας που έχετε συγχωρήσει ήδη. Έχετε μόνο ένα λόγο για να μιλήσετε, έτσι να είστε ακριβείς.
  • Μην απευθύνεστε σε τρίτους. Το να φέρνετε φίλους ή συγγενείς στον καυγά σας μπορεί να κάνει τον σύντροφό σας να αισθάνεται απομονωμένος και μη σεβαστός, γι ‘αυτό προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας πριν απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε.
Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr