Η επιστήμη μίλησε: Αυτές είναι οι 10 κακές συνήθειες που έχουμε όλοι μας

1. Άγχος: Το 2013 μια έρευνα που δημοσίευσε το Biology Letters δείχνει ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, στο σώμα τους είναι λιγότερο ελκυστικές για τους άντρες.

2. Ανεντιμότητα: Σύμφωνα με έρευνα, το ψέμα είναι από τα πιο αποκρουστικά χαρακτηριστικά σε έναν άνθρωπο. Αυτό ισχύει ακόμα και για μικρά ψέματα.

3. Έλλειψη ύπνου: Το 2010 Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσο λιγότερο κοιμάται κάποιος, τόσο λιγότερο ελκυστικός είναι για τους άλλους.

4. Κακία: Σε μια έρευνα που έγινε στην Κίνα το 2014, εθελοντές αξιολόγησαν μία σειρά φωτογραφιών με ουδέτερη έκφραση προσώπου, αλλά με ποικίλες περιγραφές γραμμένες από κάτω. Βρέθηκε ότι όσοι χαρακτηρίστηκαν “κακοί” ήταν και λιγότερο ελκυστικοί.

5. Συνεσταλμένη γλώσσα του σώματος: Οι ακαδημαϊκοί 4 πανεπιστημίων των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σταυρωμένα χέρια, οι μαζεμένοι ώμοι και άλλα σημάδια συνεσταλμένης γλώσσας του σώματος μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς.

6. Τεμπελιά: Ειδικοί στα πανεπιστήμια του Wisconsin και της Νέας Υόρκης έχουν αποδείξει ότι οι τεμπέληδες θεωρούνται και πιο βαρετοί από τους άλλους.

7. Υπερβολική ευτυχία: To 2011 ερευνητές του πανεπιστημίου του British Columbia βρήκαν ότι οι γυναίκες απωθούνται από τους υπερβολικά χαμογελαστούς άντρες.

8. Υπερβολική περηφάνια: Η προηγούμενη έρευνα αποκάλυψε ότι και η υπερβολική περηφάνια στις γυναίκες είναι αποκρουστική για τους άντρες.

9. Ίδια μυρωδιά: Στο πανεπιστήμιο του New Mexico αποκαλύφθηκε ότι τα άτομα που έχουν την ίδια μυρωδιά δεν έλκονται το ένα από το άλλο, γιατί αυτό τα κάνει να σκέφτονται υποσυνείδητα ότι έχουν συγγένεια.

10. Η έλλειψη αίσθησης του χιούμορ: Ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο Ulster ανακάλυψαν ότι ανεξαρτήτως φύλου, όσοι δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ θεωρούνται λιγότερο ελκυστικοί.