Αυτό θα το Πάθετε Όλοι Τουλάχιστον Μια Φορά στη Ζωή σας και θα σας Σοκάρει. Δείτε 11 Αλήθειες για να είστε Έτοιμοι.
Www.true.gr

Αυτό θα το Πάθετε Όλοι Τουλάχιστον Μια Φορά στη Ζωή σας και θα σας Σοκάρει. Δείτε 11 Αλήθειες για να είστε Έτοιμοι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν αυτή την διαταραχή που ονομάζεται υπνική παράλυση. Είναι μία πάθηση που πολλοί θα βιώσουν έστω μια φορά στην ζωή τους, είτε το θυμούνται, είτε όχι.

Είναι η παράλυση που βιώνει ένα άτομο την στιγμή που ξυπνάει ή την αδυναμία να μιλήσει. Επίσης, μπορεί να συνοδεύεται από ψευδαισθήσεις που κάνουν την κατάσταση πολύ πιο τρομακτική.

Δείτε παρακάτω 11 αλήθειες για την υπνική παράλυση:

#11 Συμπτώματα

Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι είναι κουρασμένοι, αγχωμένοι ή δεν έχουν κοιμηθεί καλά, είναι πιο πιθανό να την βιώσουν.

#10 Δεν υπάρχει κίνδυνος

Μπορεί να είναι μία τρομακτική εμπειρία αλλά δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Δεν προκαλεί βλάβες στο σώμα και δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι μέχρι τώρα. Το κόλπο είναι να κρατάς την ψυχραιμία σου κάθε φορά που συμβαίνει και να μην φοβάσαι.

#9 Χάνεις τον έλεγχο του σώματος.

Ότι και να κάνεις, είναι αδύνατο να κουνήσεις το σώμα σου. Πιθανώς να μπορείς να κουνήσεις λίγο τα δάχτυλα ή μερικούς μυς του προσώπου και έτσι να ξυπνήσεις αλλά πολλοί απλά περιμένουν μέχρι να τελειώσει.

#8 Ιστορικές περιπτώσεις υπνικής παράλυσης.Οι επιστήμονες προσπαθούν πολύ καιρό να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Η πρώτη παρατήρηση του φαινομένου έγινε από έναν Ολλανδό γιατρό το 1664. Μέχρι τον 19ο αιώνα οι επιστήμονες πίστευαν πως ήταν απλά εφιάλτες και αργότερα πήρε το όνομα ‘υπνική παράλυση.’

#7 Η ερμηνεία του Fuseli για την παράλυση ύπνου

Ο Ελβετός ζωγράφος Henry Fuseli αποτύπωσε σε έναν πίνακα το φαινόμενο αυτό. Ζωγράφισε έναν δαίμονα που ασκεί πίεση στο στήθος και προκαλεί την παράλυση. Είναι ένα από τα καλύτερα έργα του!

#6 ΔΕΝ είναι ασθένεια!

Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και σχεδόν όλοι θα το βιώσουν έστω και μία φορά στην ζωή τους. Η ένταση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι νεαροί ενήλικες και όσοι έχουν ιστορικό ψυχολογικών ασθενειών έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν την υπνική παράλυση.

#5 Εφιάλτες και ψευδαισθήσεις.

Τα συμπτώματα της παράλυσης ύπνου περιλαμβάνουν ψευδαισθήσεις και εφιάλτες. Ωστόσο, το μυαλό είναι σε κατάσταση ξύπνιου και αυτό κάνει ακόμα πιο τρομακτική την κατάσταση γιατί όλα μοιάζουν αληθινά.

#4 ΙστορίεςΥπάρχουν πολύ μύθοι σε όλο τον κόσμο για την κατάσταση αυτή. Πολλοί πιστεύουν ότι προκαλείται από οντότητες ενώ στην Αμερική πολλοί πίστευαν πως ήταν απαγωγές από εξωγήινους.

#3 Πώς συμβαίνει.

Συμβαίνει είτε όταν είσαι έτοιμος να σε πάρει ο ύπνος, είτε όταν ξυπνάς. Το σώμα μπαίνει στην κατάσταση REM και βγαίνει αμέσως. Συμβαίνει όταν το σώμα δεν μπορεί να κάνει καλά την μετάβαση.

#2 Το αίσθημα του να πεθαίνεις.

Συνήθως η υπνική παράλυση συνοδεύεται από το συναίσθημα της απόγνωσης. Είναι λες και πεθαίνεις σιγά σιγά. Όταν τελικά ξυπνάς νιώθεις σαν να ανέβηκες από τους νεκρούς

#1 Τι λέει η επιστήμη.

Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος στέλνει εντολή στο σώμα να χαλαρώσει και να μπει σε μία κατάσταση παράλυσης. Αυτό περιορίζει τις κινήσεις του σώματος στα όνειρα για να μην προκληθεί τραυματισμός.

Credit: meaww.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr