Η Ένωση Άθεων ζηταεί να κατέβει η εικόνα του Χριστού από το ΣτΕ στη συζήτηση για τα Θρησκευτικά

Αίτημα να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες από τη αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατε..

Αίτημα να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες από τη αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέβαλε η Ένωση Άθεων και πέντε πολίτες ενόψει της αυριανής συζήτησης αιτήσεων ακυρώσεων που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών.
Αν και η νομολογία μέχρι τώρα αποφαίνεται αρνητικά ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος καλείται να αποφασίσει για το θέμα πριν την έναρξη της συζήτησης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των πέντε αιτήσεων που αφορούν στο μάθημα των θρησκευτικών, τον τρόπο διδασκαλίας του, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή.
Η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» έχουν ταχθεί υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά της κατάργησης της προσευχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.
Η ανάρτηση από την Ένωση Άθεων Ελλάδας:
Υποβάλαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτημα να αφαιρεθεί η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα της ολομέλειας για την διεξαγωγή της αυριανής δίκης του μαθήματος των θρησκευτικών με διασφάλιση των εξωτερικών στοιχείων της δικαστικής ανεξαρτησίας χωρίς διακρίσεις λόγω θρησκεύματος.
https://www.facebook.com/vsotiropoulos/posts/10156618457419854
https://www.facebook.com/vsotiropoulos/posts/10156618849639854

πηγή: prototupo.gr