Εννέα χώρες του κόσμου διδάσκουν στα σχολεία τους Αρχαία Ελληνικά
Www.true.gr

Εννέα χώρες του κόσμου διδάσκουν στα σχολεία τους Αρχαία Ελληνικά

Οι επιστήμονες κατά καιρούς, έχουν αναδείξει έρευνες, οι οποίες αποδεικνύουν πόσο απαραίτητη είναι η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Ειδικότερα, κάνουν λόγο για πιο εύκολη κατανόηση των θετικών επιστημών, από εκείνους οι οποίοι έχουν διδαχθεί ελληνικά.

Πολλά είναι και τα παραδείγματα σε μεγάλες μουσικές σχολές του κόσμου, στις οποίες οι μαθητευόμενοι διδάσκονται αρχαία ελληνικά, επειδή έτσι αυξάνεται η αίσθηση της μουσικής, προς εκείνους.

Τα τελευταία χρόνια το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας, επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ νέων και παλαιών ιδεών. Με συνέπεια τα μαθήματα αρχαίων ελληνικών να έχουν παραμεριστεί.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι χώρες στον πλανήτη που διδάσκουν στους μαθητές τους αρχαία ελληνικά:

Γερμανία: Στη χώρα που θα περίμενε κανείς να μισούν τα ελληνικά, τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται, ως υποχρεωτικό μάθημα, σε 16 Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.


Ιταλία: Στη γείτονα χώρα, τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται σε όλα τα λύκεια κλασικής παιδείας.

Βαλκάνια: Στα πανεπιστήμια θεολογικής κατεύθυνσης και στα εκκλησιαστικά λύκεια, οι Βαλκάνιοι διδάσκονται αρχαία ελληνικά.

Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία: Διδάσκεται ως μάθημα επιλογής.

Ρωσία: Στη Μόσχα τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Λομονόσοφ, καθώς και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών (RGGU), στο Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης, στο Πανεπιστήμιο Πετροζαβόντσκ, στη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας και σε όλα τα εκκλησιαστικά λύκεια.


Κίνα: Στους μαθητές άνω των 14 ετών τα ελληνικά διδάσκονται ως γλώσσα επιλογής, με τα ποσοστά κινέζων που γνωρίζουν ελληνικά να ξεπερνάει το 6%.

Βραζιλία: Τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μπέλο Οριζόντε και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράνδε ντο Σουλ. Στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο τα Νέα Ελληνικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής.

Φυσικά προσθέστε όλα τα ελληνικά σχολεία που λειτουργούν ανά το κόσμο, και διδάσκουν τα ελληνικά σε ομογενείς και μη.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr