ΕΝΦΙΑ: Τεράστια Ανατροπή την τελευταία στιγμή. Η Εξέλιξη που Αφορά όλους για τον Φόρο και την Απαλλαγή

Σενάριο για μείωση του ΕΝΦΙΑ ακόμη και με απαλλαγή από την πληρωμή της τελευταίας δόσης – Διαρροές για μείωση του φόρου για όσους έχουν ακίνητα με τιμές ζώνης ως 1.050 ευρώ – Σκέψεις ακόμη και για κατάργηση του φόρου για πρώτη κατοικία με βάση τετραγωνικά και αντικειμενική αξία – Από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές αν εγκριθεί το σενάριο.

Οι υποσχέσεις, μέσω διαρροών, από την κυβέρνηση για μείωση των φόρων συνεχίζονται και με τον ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα το σενάριο που κυκλοφορεί είναι τριπλό και περιλαμβάνει από κατάργηση του φόρου για μικρές περιουσίες ως και απαλλαγή από την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης για όλους.
Το μεγάλο πρόβλημα για το κυβερνητικό στρατόπεδο με την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών είναι η αύξηση που προκύπτει στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες. Έτσι διαρρέεται πλέον και με συγκεκριμένα παραδείγματα η πρόθεση μείωσης ή συγκράτησης του φόρου, ακόμη και για το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή δεν θα είναι άμεση. Οι σκέψεις των επιτελών της κυβέρνησης για μείωση του φόρου πάνε για του χρόνου και… βλέπουμε, ενώ εάν υπάρξει η πιθανότητα απαλλαγής από μια εκ των δόσεων (αν και το σενάριο αυτό είναι μάλλον ακραίο)αυτή θα αφορά την πέμπτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.
Τα σενάρια για μειώσεις, πάγωμα και απαλλαγές
Μαζί με το “πακέτο” φορο-ελαφρύνσεων που θα φέρουν έμμεση αύξηση σε μισθούς και συντάξεις διαρρέεται και το σενάριο για τον ΕΝΦΙΑ.

Στον φόρο ακινήτων η κυβέρνηση για να απαλλαγή από την κατακραυγή για τις αυξήσεις στη λεγόμενη λαϊκή κατοικία διαρρέει ότι εξετάζει κατάργηση του φόρου για όσους έχουν πρώτη κατοικία ως 50 τετραγωνικά μέτρα και η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο όριο, όπως για παράδειγμα τα 50.000 ευρώ.
Άλλο σενάριο είναι η μείωση του συντελεστή στον κύριο φόρο για ακίνητα σε περιοχές ζώνης ως 1.050 ευρώ το τετραγωνικό.
Όλα αυτά βέβαια πρέπει να κοστολογηθούν και στη συνέχεια να έχουν και την έγκριση των δανειστών.

ΠΗΓΗ: newsit.gr