ΕΝΦΙΑ 2019 – Επίσημο! Αυτοί δικαιούνται μείωση 30%

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ η Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε πως το 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση του φόρου κατά 30% στις μικρές περιουσίες. Ήτοι περιουσίες αξίας τουλάχιστον έως 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, ο ΕΝΦΙΑ το 2020 θα μειωθεί κατά 50% σε περιουσίες με αξία έως 250.000 ευρώ.


Επιπλέον, συνέχισε η υφυπουργός Οικονομικών οι μειώσεις θα «σβήνουν» σε μεγαλύτερες αξίες περιουσίας. Και δεν θα είναι οριζόντιες.

Μετά τον ΕΝΦΙΑ, οι 120 δόσεις
Αναφερόμενη στο αίτημα των φορολογουμένων για επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η υφυπουργός Οικονομικών είπε πως το υπουργείο θεωρεί πως πρέπει να δοθεί κάποια βοήθεια στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.


Διευκολύνεται η πώληση ακινήτου για να… πληρώσετε τον EΝΦΙΑ
Κι αυτό θα γίνει με μια ρύθμιση οφειλών με περισσότερες από τις 12 δόσεις των υφιστάμενων ρυθμίσεων. Χωρίς όμως να διευκρινίσει το πλήθος τους. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ξεκαθάρισε το εξής: Ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές του 2018, για να ενταχθούν σε ρύθμιση παλιότερες οφειλές τους.

Καταληκτικά, η κα Παπανάτσιου μίλησε και για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα τόνισε πως με το νέο έτος δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους.

Πηγή : eretikos.gr