ΕΝΦΙΑ 2018 – Taxisnet: Μπορείτε να κάνετε από εδώ την εκτύπωση

ΕΝΦΙΑ 2018 – Taxisnet: Διαθέσιμα για εκτύπωση είναι εδώ και λίγες ώρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018, καθώς αναρτήθηκαν στο TAXISnet. Δείτε στο true.gr πώς θα κάνετε την εκτύπωση από το gsis.gr (TAXISnet).

Οι φορολογούμενοι μπορούν να βρουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet.

Ο πρώτος τρόπος για να βρείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας είναι να μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς σας στο site της ΑΑΔΕ και να κάνετε κλικ στο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».

Στη συνέχεια, επιλέξτε το «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης», που βρίσκεται στα αριστερά.

Αμέσως, θα εμφανιστεί η οφειλή του ΕΝΦΙΑ 2018 και αριστερά η επιλογή «ταυτότητα οφειλής», που απαιτείται για την πληρωμή.

ΕΝΦΙΑ 2018 – Taxisnet: Οδηγίες πληρωμής

Η «ταυτότητα οφειλής» ακολουθεί την οφειλή του ΕΝΦΙΑ 2018 μέχρι την εξόφλησή της.

Μπορείτε να πληρώσετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως π.χ.  εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ.

Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας.


Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο.

Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο του ΕΝΦΙΑ 2018.

Τον ΕΝΦΙΑ 2018 καλούνται να πληρώσουν 7.368.472 φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιοκτήτες ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας από το Taxisnet

ΕΝΦΙΑ 2018 – Taxisnet: Τι θα πληρώσουμε φέτος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο φόρος που βεβαιώθηκε, για την ακρίβεια 3.093.502.546 ευρώ, είναι μειωμένος κατά 60 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στόχος παραμένει η είσπραξη 2,650 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι η εισπραξιμότητα κυμαίνεται σε ποσοστά υψηλότερα του 80%.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της ΑΑΔΕ, συνολικά βεβαιώθηκε φόρος σε 7,368 εκατομμύρια φορολογούμενους, εκ των οποίων τα 7,310 εκατομμύρια είναι φυσικά πρόσωπα και τα 58.287 είναι νομικά πρόσωπα.

Τα φυσικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν 2,370 δισ. ευρώ κύριο φόρο και 367,158 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό φόρο, ενώ μετά τις μειώσεις και απαλλαγές ύψους 95,382 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό εκκαθάρισης που τους αναλογεί φτάνει τα 2,642 δισ. ευρώ.


Τα νομικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν 197,715 εκατ. ευρώ κύριο φόρο και 253,084 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό φόρο, δηλαδή συνολικά το ποσό εκκαθάρισής τους είναι 450,700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

Σημειώνεται ότι η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει σε 5 δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου και την τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου του 2019. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης σε 12 δόσεις, με ηλεκτρονική αίτηση στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με επιτόκιο 5%, ενώ αν δεν πληρωθεί μία δόση προσαυξάνεται κατά 15%. Επίσης, για να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση.

Οι νέες τιμές ζώνης των ακινήτων έφεραν αλλαγές και στα κλιμάκια υπολογισμού του φόρου. Ετσι:

Σημειώνεται ότι η προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στις εμπορικές και αντίστοιχα του ΕΝΦΙΑ θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Διαγραφή χρεών στην Εφορία: Μάθε εδώ αν είσαι δικαιούχος

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ 2018: Πραγματική κοροϊδία σχετικά με τις αιτήσεις

Κοινωνικό Τιμολόγιο 2018 αίτηση: «Κλείδωσε» – Η ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις