Ενεργοποιήθηκε ο τουρκικός μηχανισμός προπαγάνδας: «Ο ΟΗΕ εμπόδισε τουρκοκύπριους να προσευχηθούν» – Οργανωμένο σχέδιο για τη νεκρή ζώνη

Τουκοκύπριοι πολίτες προσπάθησαν να μεταβούν στο χωριό Denyan στην νεκρή ζώνη, για να προσευχηθούν σε Τζαμί που ευρίσκεται εντός της ζώνης αυτής, αλλά εμποδίστηκαν από στρατιώτες του ΟΗΕ.

Το γεγονός προκάλεσε, όπως αναμένονταν οργή και σόκ στην Άγκυρα.

Οι Τούρκοι πιστοί ήθελαν σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα να συμμετάσχουν στην προσευχή της Παρασκευής, αλλά τα μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ τους εμπόδισαν κάτι που η Άγκυρα το είδε ως «σκάνδαλο».

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ψευδοκράτους και το αποκαλούμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων, διαμήνυσε ότι οι κάτοικοι του χωριού Denier γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί και θέλουν να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής σε τζαμί του χωριού τους που είναι στην ενδιάμεση ζώνη.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε γραπτώς την άρνηση του προς την τουρκοκυπριακή πλευρά χωρίς όμως να αναφέρει το λόγο κατά τους Τούρκους.

Αμέσως τέθηκε σε ενέργεια το σύστημα προπαγάνδας στην Τουρκία και ξεκίνησαν μπαράζ δημοσιευμάτων για δήθεν απαγόρευση άσκησης θρησκευτικών δικαιωμάτων και πολλά άλλα. Επίσης το όλο σκηνικό θεωρήθηκε ως άνιση μεταχείριση των δύο πλευρών, διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους Έλληνες από την άλλη πλευρά.

Οι Τούρκοκύπριοι ανέφεραν ότι οι Ελληνοκύπριοι εκτελούν θρησκευτικές τελετές χωρίς να υπόκεινται σε οποιαδήποτε έλεγχο σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της νεκρής ζώνης. Μάλιστα στηλίτευσαν και την ίδια την αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο στην συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου της Aleem Siddique για το τζαμί στην Denya, εκφράζοντας την λύπη της για την αδυναμία εκτέλεσης της τελετής που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Ανέφερε επίσης ότι η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών έχει δεσμευτεί να βοηθά στην εκπλήρωση θρησκευτικών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας μελλοντικής λατρείας στο τζαμί της Denya.

Το σχέδιο πάντως των Τούρκων στην Κύπρο είναι συνεχές από το 1974 και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τους πάντες και τα πάντα.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Σε συναγερμό Εθνική Φρουρά και Ελλάδα: Η Τουρκία κινείται προς κατάληψη του 6% της «πράσινης γραμμής» στην Κύπρο!), είχαμε αναφέρει ότι Εθνική Φρουρά και Ελλάδα παρακολουθούν όλες τις κινήσεις των Τούρκων, για την περίπτωση μελλοντικής απόσυρσης της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα έχει πολύχρονο σχέδιο που περιλαμβάνει ακόμα και «επιθετική πολεμική ενέργεια» στην νεκρή ζώνη, σε περίπτωση απόσυρσης της UNFICYP, λόγω οικονομικής δυσπραγίας του ΟΗΕ αλλά και λόγω νέων παγκόσμιων ‘‘παιγνίων‘‘.

Εφόσον αποσυρθεί μελλοντικά η UNFICYP, η Τουρκία θα προσπαθήσει με «πολεμική επιθετική επιχείρηση να καταλάβει ολόκληρη την έκταση της νεκρής ζώνης που αποτελεί το 6% του κυπριακού εδάφους.

Οι Τούρκοι από το 1974 και μετά, σε πρώτη ευκαιρία, δείχνουν τις προθέσεις τους για υφαρπαγή όχι μόνο της νεκρής ζώνης, αλλά ολόκληρου του νησιού.

ΠΗΓΗ: www.pentapostagma.gr