Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 - Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα
Www.true.gr

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019 – Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019. Ξεκίνησαν από σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Ανοιχτά την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα. Σύμφωνα με ανακοινώσεις Εμπορικών Συλλόγων την Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο 11 π.μ. – 6 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση. Παράλληλα, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις:

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ’ όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».Ενδιάμεσες εκπτώσεις και ανακοίνωση από τον ΕΣΘ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις και ανακοίνωση από τον ΕΣΘ. Για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις εξέδωσε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά αναφέρει ότι «επειδή η 1η Μαΐου, έχει καθοριστεί ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας με βάση το άρθρο 14 του Ν.4468/2017, η πρώτη μέρα έναρξης των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία μέρα των εκπτώσεων θα είναι η Παρασκευή 10 Μαΐου 2019.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα καταστήματα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τελειώνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, σύμφωνα με την υπ’αριθ.πρωτ. 529/21-3-2017 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, ορίζεται ότι «κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή της παλιάς και νέα τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. Τέλος, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να λειτουργήσουν την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου), με βάση το νόμο 4177/2013. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Μαΐου 2019: 11 π.μ. έως 6 μ.μ».

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου που ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη βρήκαν τους καταναλωτές στα καταστήματα και τους εμπόρους να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους προαιρετικά την Κυριακή 5 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr