Ένα σκοινί και μια τρεμάμενη σκάλα: Θα ρίσκαρες τη ζωή σου για να πας στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας; (Pics)
Www.true.gr

Ένα σκοινί και μια τρεμάμενη σκάλα: Θα ρίσκαρες τη ζωή σου για να πας στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας; (Pics)

Γράφει η Κέλλυ Θάνου

Για τις ομορφιές αυτού του νησιού τα έχουμε ξαναπεί εδώ στο Menshouse. Όποιος πάει, ερωτεύεται και επιστροφή δεν έχει. Μην απορείς, για τη Μήλο μιλάμε.

Αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν κολυμπήσει στα νερά της, σίγουρα έχεις ακούσει για τη μοναδική παραλία του νησιού –και της Ελλάδας ολόκληρης- την οποία επισκέπτεσαι αποκλειστικά και μόνο με δική σου ευθύνη. Και κυριολεκτούμε.
Για να φτάσεις εκεί, έχεις πρώτα ενημερωθεί από σχετική πινακίδα πως η κατάβαση που απαιτείται για να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά του Τσιγράδου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Μιλάμε για έναν τρομερά απότομο γκρεμό στον οποίο καλείσαι να δοκιμάσεις τις αντοχές σου.

Η τεράστιου μήκους σκάλα που έχει τοποθετηθεί για την πρόσβαση στο συγκεκριμένο παραδεισένιο μέρος της Μήλου –την οποία κρατά ένα σκοινί!- αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να απολαύσει κανείς τα γαλαζοπράσινα νερά.

Έλα όμως που ο μοναδικός τρόπος να αποφύγεις τη σκάλα είναι η άφιξη με καράβι; Μερικοί το προτιμούν. Δεδομένου όμως ότι το Τσιγράδο ανήκει στις «προσβάσιμες» παραλίες του νησιού, πολλοί τουρίστες και ντόπιοι λένε το «ναι» στην πρόκληση.

Και καλά κάνουν αν σκεφτούμε για τι είδους παραλία μιλάμε: Μικρή, καθαρή, ανοργάνωτη –τι καλύτερο;- με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και θέα μοναδική στους πελώριους βράχους που την αγκαλιάζουν.


Αν έχεις αποφασίσει να τα παίξεις όλα για όλα για χάρη των σμαραγδένιων της νερών, θα χρειαστεί να οδηγήσεις 11 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα.

Λίγο πριν την αναγκαία κατάβαση, καλείσαι να το σκεφτείς διπλά βλέποντας την προειδοποιητική πινακίδα. Εδώ που τα λέμε, αν φτάσεις ως εκεί η μισή δουλειά έχει γίνει.

Μια απόφαση (και καλή ισορροπία, αμέριστη τόλμη και ψυχραιμία) σε χωρίζει από τον… Παράδεισο.
Έναν Παράδεισο που δεν θα χορταίνεις.

Και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν έχεις παρά να τους απολαύσεις.
Πηγή: menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr