Ένα αγόρι που έπεσε με το ποδήλατο, πέθανε λίγες μέρες αργότερα λόγω του ότι οι γιατροί παρέλειψαν μια λεπτομέρεια σχετικά με τις πληγές του
Www.true.gr

Ένα αγόρι που έπεσε με το ποδήλατο, πέθανε λίγες μέρες αργότερα λόγω του ότι οι γιατροί παρέλειψαν μια λεπτομέρεια σχετικά με τις πληγές του

Ένα μικρό αγόρι ηλικίας 8 ετών από το Όρεγκον, απεβίωσε με τραγικό τρόπο δυο μέρες αφού έπεσε από το ποδήλατό του.

Ο Liam Flanagan έπεσε άσχημα σε δρόμο κοντά στο σπίτι της οικογένειας. Το τιμόνι του ποδηλάτου του έσχισε τα τζιν του και έκοψε βαθιά τον μηρό του.

Οι γονείς του τον πήγαν έκτακτα στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα, αλλά πονούσε αφόρητα γύρω από την πληγή του, ακόμη και μετά.

Όταν η μητέρα του Liam Sara τον πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο, ο γιατρός δεν θεώρησε ότι είναι απαραίτητο να του χορηγήσει αντιβιοτικά, επειδή ο τραυματισμός δεν ήταν αρκετά σοβαρός.

Η οικογένεια επέστρεψε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα, επειδή ο Liam παραπονιόταν για οξύ πόνο.

Οι γονείς του Liam παρατήρησαν επίσης ότι το δέρμα γύρω από το τραύμα είχε αποχρωματιστεί πλήρως και είχε μια κοκκινωπή και πορφυρή απόχρωση.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο Liam είχε μολυνθεί με νεκρωτική γαστρεντερίτιδα, σπάνια βακτήρια που τρώνε τη σάρκα.Τα βακτήρια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πιθανώς μόλυναν την ανοικτή πληγή του Liam μέσω του εδάφους. Τα βακτήρια που καταναλώνουν σάρκα εξαπλώνονται απίστευτα γρήγορα και βλάπτουν τον ιστό του σώματος χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης.

Ο Liam υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί έκαναν ό, τι μπορούσαν για να σταματήσουν τη διάδοση των βακτηριδίων.

Το μικρό αγόρι έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο παιδιατρικό νοσοκομείο στο Πόρτλαντ. Τα βακτηρίδια είχαν ήδη εξαπλωθεί αρκετά και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τα άκρα και μέρη του σώματος του Liam.

Ήλπιζαν ότι οι ακρωτηριασμοί θα σταματούσαν την εξάπλωση και θα έσωζαν τη ζωή του, αλλά η μόλυνση είχε ήδη εξαπλωθεί πολύ και ήταν πολύ επιθετική για να σταματήσει.

Πέρασαν ώρες προσπαθώντας να απαλλαγούν από τη μόλυνση, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Liam, πέθανε αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση.Οι γονείς του Liam είναι κατακερματισμένοι και ελπίζουν ότι η ιστορία του Liam μπορεί να ευαισθητοποιήσει άλλους γονείς που τα παιδιά τους εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα.

Άλλα συμπτώματα της νεκρωτικής φλεγμονής, είναι ο πυρετός, η κόπωση, ο έμετος και τα αιφνίδια ρίγη.

«Αν και αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου, θέλω να πιστεύω ότι ο θάνατός του είχε έναν λόγο, είχε έναν σκοπό», δήλωσε η μαμά του Liam. «Ίσως να ήταν για να σωθούν οι ζωές άλλων, επειδή κανείς δεν αξίζει να περάσει αυτό που περάσαμε.»

ΠΗΓΗ: shareably.net

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr