«Εμφύλιος» στη ΝΔ – ΟΝΝΕΔ Ημαθίας: «Προδότες όσοι ψήφισαν τις Πρέσπες, διαφωνούμε με τον Μητσοτάκη»

Eμφύλιος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ. Ο λόγος; Μα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς η στάση του Κ. Μητσοτάκη ήταν και παραμένει άκρως προβληματική!

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό Κοινοβούλιο άρχισαν τα όργανα και στο κόμμα της ΝΔ. Με ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, χαρακτηρίζει «προδότες» όσους ψήφισαν τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας τη διαφωνία της ακόμα και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε σημειώσει πως δεν είναι προδότες όσοι στηρίζουν τις Πρέσπες.

«Σε εσωκομματικά πλαίσια διαφωνούμε στο σημείο αυτό ακόμη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούμε προδότες όλους αυτούς που την ψήφισαν ή είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν και δεν το έπραξαν. Δεν μπορούμε να συμπορευόμαστε μαζί τους, δεν ανήκουν δίπλα μας», τόνισε η ΟΝΝΕΔ εφόσον χαρακτήρισε πρώτα τη Συμφωνία κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική.

Η ΟΝΝΕΔ μάλιστα ματαίωσε ως ελάχιστο δείγμα την καθιερωμένη δημόσια εκδήλωση για την εκκίνηση της νέας χρονιάς και την κοπή της βασιλόπιτας.

«Δεν γίνεται να χαριεντιζόμαστε, ούτε να διασκεδάζουμε ως Οργάνωση, την ώρα που κάποιοι ξεπουλάνε τη Μακεδονία», σημείωσε.

«Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε όποια προσπάθεια αναληφθεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή την άμβλυνση των βαρύτατων συνεπειών που είναι σίγουρο ότι θα έχει σε βάρος της Ελλάδας και ειδικά στην περιοχή της Μακεδονία», πρόσθεσε.

«Ο αγώνας για τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία δεν πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ακόμα.

«Ας συμβιβαστούν όσοι θέλουν να βάλουν πάνω από τον αγώνα, τις προσωπικές επιδιώξεις. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε λόγους για να το κάνουμε, εμείς ως ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, δεν συμβιβαζόμαστε», τόνισε τέλος η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας.

Την ανακοίνωση υπέγραψε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης.

ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΠΑΙΑΤ;

Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά «θα προχωρήσει μπροστά» – δηλαδή δεν θα την μπλοκάρει – εκτίμησε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλει στην ευημερία και την ασφάλεια της περιοχής και αποτελεί ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα, που αποτελεί πόλο σταθερότητας στην περιοχή, επισήμανε ο κ. Πάιατ, μιλώντας στο στο Athens Energy Forum 2019.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις κατά της Συμφωνίας, σημείωσε ότι έχει μείνει πολύ προσεκτικά μακριά από τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Με ενθάρρυναν, πρόσθεσε, τα σχόλια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε έμφαση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ. Η δική του πολιτική – πρόσθεσε ο κ. Pyatt – είναι ότι μπορεί να διαφωνεί με τη Συμφωνία, αλλά θα προχωρήσει μπροστά.

pentapostagma