Ελληνικά ψυχιατρεία: Εικόνες ντροπής με δεμένους ανθρώπους
Www.true.gr

Ελληνικά ψυχιατρεία: Εικόνες ντροπής με δεμένους ανθρώπους

Ελληνικά ψυχιατρεία: Είναι ντροπή να υπάρχουν δεμένοι άνθρωποι στις κλινικές των γενικών νοσοκομείων. Βγήκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα βίντεο από τα Ελληνικά ψυχιατρεία, όπου αποθανατίζονται τέτοιου είδους εικόνες.

Ελληνικά ψυχιατρεία: Μεταρρυθμίσεις από την Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση με σχέδια Νόμου προσπαθεί να μεταρρυθμίσει τα αμεταρρύθμιστα στη Δημόσια Ψυχική Υγεία, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της: «Με το μανδύα της Μεταρρύθμισης της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας επιδιώκει την μεταφορά δραστηριοτήτων (τμήματα Νοσηλείας, πρωτοβάθμιες υπηρεσίες και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης) από το Δημόσιο στον Ιδιωτικό τομέα και την ΑΕΜΥ Α.Ε.

Ελληνικά ψυχιατρεία: Συνθήκες των Νοσοκομείων

Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Θέλουν να τα κλείσουν. Επιδιώκουν συγκεκαλυμμένα την κατάργησή τους μέσω της μεταφοράς κλινικών και προσωπικού σε ανύπαρκτες κλινικές Γενικών Νοσοκομείων, στον Ιδιωτικό τομέα και την ΑΕΜΥ Α.Ε. Φάνηκε καθαρά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην ακρόαση φορέων. Τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Σιγή ιχθύος από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους Υπουργούς Υγείας. Πετάνε στο δρόμο τους Ψυχικά Πάσχοντες.  Η λειτουργία του Συστήματος Ψυχικής Υγείας σήμερα κατά 80% στηρίζεται στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και κατά 20% στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων.

Η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων θα γεμίσουν τις στάσεις του ΜΕΤΡΟ και τα παγκάκια με Ψυχικά Πάσχοντες Ασθενείς (άστεγοι χωρίς θεραπευτική αγωγή). Η πλειονότητα των Ασθενών δεν έχει δυνατότητα να απευθυνθεί στον Ιδιωτικό Τομέα που δωρίζονται οι Υπηρεσίες, καθ’ ότι εξαντλήθηκαν τα χρήματά τους με τις μακροχρόνιες Νοσηλείες. Οι Ιδιωτικές Μονάδες εισάγουν Ασθενείς μόνο με καλή τσέπη».


Ελληνικά ψυχιατρεία: Αντιδράσεις

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις εικόνες ντροπής από τα δημόσια ψυχιατρεία που κυκλοφόρησαν, δήλωσε:

«Σοκ και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από δημόσια ψυχιατρικά θεραπευτήρια με σιδηροδέσμιους ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό που πασχίζει  να κάνει τη δουλειά του. Καμία υποστήριξη από την πολιτεία, καμία βοήθεια από την ηγεσία του υπουργείου υγείας.  Δυστυχώς καθημερινά  πλέον γινόμαστε μάρτυρες εικόνων που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και κάθε άλλο παρά τιμούν τη χώρα μας. Η σημερινή  ηγεσία του υπουργείου υγείας συνεχίζει να λάμπει δια της απουσίας της. Η λύση είναι μία: Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η χώρα από αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για όλους τους πολίτες. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε, μαζί και η υπομονή των Ελλήνων».

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

 


Διαβάστε επίσης

Κατάθλιψη: Το νούμερο έχει αυξηθεί πλέον στις 800.000

Σχιζοφρένεια: Βρέθηκε πιο φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της

Μαύρο χιούμορ: Τα θετικά και αρνητικά – Τι σημαίνει αν το εκτιμάς

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr