Ελληνίδες: Φόβος Απόλυσης και εγκατάλειψης από τον σύντροφο
Www.true.gr

Ελληνίδες: Φόβος Απόλυσης και εγκατάλειψης από τον σύντροφο

Ελληνίδες: Στις μέρες μας κυριαρχεί το συναίσθημα της ανασφάλειας στην ψυχολογία της γυναίκας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κρίσεις πανικού, η υπερκόπωση και οι φοβίες να αποτελούν το κυριότερο πρόβλημα για εκείνες.

Ελληνίδες: Το κυριότερο πρόβλημα τους τα τελευταία χρόνια

Σε κύριο «θύμα» στη σημερινή εποχή της κρίσης, της οικονομικής ανέχειας και των πολλαπλών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά νοικοκυριά έχει αναχθεί η Ελληνίδα.

« Έχουν δυστυχώς αυξηθεί τα περιστατικά ‘’κατάρρευσης’’ πολλών γυναικών, στις οποίες παρουσιάζεται συχνά αδυναμία ακόμα και να σηκωθούν από το κρεβάτι τους», υπογραμμίζει η Δρ. Αγγελική Πετροπούλου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, MD Πανεπιστημίου Αθηνών, «με το φαινόμενο να παρουσιάζεται κυρίως σε εργαζόμενες με οποιαδήποτε μορφή εργασίας, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να αναζητήσουν κανενός είδους ικανοποίηση και ασφάλεια είτε στον εργασιακό τους χώρο, είτε ακόμα και στο οικογενειακό τους περιβάλλον με την εναλλαγή και τη διαφοροποίηση των παραδοσιακών ρόλων άνδρα-γυναίκας».Ελληνίδες: Οι συνέπειες αυτού

Ο φόβος απόλυσης, η ενδεχόμενα απλήρωτη για μήνες εργασία αλλά και ο φόβος διατάραξης μιας ίσως «επίπλαστης» οικογενειακής ηρεμίας, σε συνδυασμό με τα πολλαπλά καθήκοντα που δημιουργεί η μητρότητα και οι υπόλοιποι κοινωνικά επιβεβλημένοι ρόλοι της, επιβαρύνουν τη σύγχρονη γυναίκα και πολλές φορές την οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα, με πιθανές δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχική και τη σωματική της υγεία.

Ελληνίδες: Συμπεράσματα

Η γυναίκα σήμερα δίνει συναισθηματικά ‘’γη και ύδωρ’’ προσπαθώντας να φτάσει προσδοκίες που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν. Το αποτέλεσμα αυτού, είναι να επηρεάζει τη διάθεσή της και να της δημιουργεί την αίσθηση του ‘’μάταιου’’ και ‘’απλησίαστου’’.Διαβάστε επίσης

Έκθεση παιδιών σε πορνογραφία: Πως επηρεάζει την συμπεριφορά τους

Facebook: Μεγάλη προσοχή για τις γυναίκες που το χρησιμοποιούν

Φυλές του Facebook: Δείτε σε ποια από τις τέσσερις κατηγορίες ανήκετε;

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr