Έλληνας σεφ άνοιξε το πρώτο cheesecake ζαχαροπλαστείο στο Άμστερνταμ και οι Ολλανδοί σχηματίζουν ουρές

Πριν από 10 χρόνια, ο Σπύρος Μαριάτος πήγε στο Αμστερνταμ για να επισκεφθεί φίλους του. Το πλάνο του ήταν να μείνει εκεί για έξι μήνες και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η ζωή, όμως, του τα έφερε αλλιώς και χάρη στη δουλειά και τη διάθεσή του έγραψε το δικό του success story. Ανοιξε το πρώτο cheesecake μαγαζί στο Αμστερντάμ, το Cheesy Cakes.

«Αγάπησα την πόλη και τον κόσμο της, συμβαίνουν τόσα πολλά εδώ», είχε δηλώσει στο parool.nl.

Το Cheesy Cakes αποτελεί μια χρωματιστή και νόστιμη γωνιά σε μια εμπορική παλιά γειτονία στο κέντρο του Αμστερνταμ. Εχει οκτώ καρέκλες και μια μικρή βεράντα, όπου υπάρχει χώρος για δύο.

Τα κέικ του Σπύρου Μαριάτου ετοιμάζονται καθημερινά από τον ίδιο με φρέσκα και υψηλής ποιότητας συστατικά, εκ των οποίων ξεχωρίζει η φημισμένη σοκολάτα Callebaut.

Στο μαγαζί μπορείτε να απολαύσετε ένα κομμάτι cheesecake με ένα φλιτζάνι βιολογικό τσάι με χειροποίητα μείγματα ή με μια κούπα εκλεκτού καφέ, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να συνδυάζεται με τα κέικ.

«Από το καθάρισμα μέχρι τον καφέ, κάνω τα πάντα εγώ. Γι’ αυτό και επέλεξα ένα μικρό μαγαζί με μια μικρή ποικιλία», αναφέρει.

Ο λογαριασμός του Cheesy Cakes στο Instagram αποθεώνει κάθε λογής cheesecake.


πηγή: diaforetiko.gr