Έλληνας άστεγος πέθανε από το κρύο στη Βρετανία επειδή τον πέταξαν έξω από αστυνομικό τμήμα

Ο Περικλής Μαλαγάρδης πέθανε από υποθερμία όταν αστυνομικός του τμήματος στο Uxbridge τον πέταξε έξω και εκείνος παρέμεινε έξω από το τμήμα όλη τη νύχτα περιμένοντας τον σκύλο του, τον Django.

Με βάση την σχετική έρευνα που ακολούθησε «Όταν έγινε έλεγχος περίπου στις 5.30 π.μ οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν πως δεν ανταποκρίνεται και κλήθηκε ασθενοφόρο. Ο κ. Μαλαγάρδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 6.45 π.μ.».

Η αιτία θανάτου ήταν η υποθερμία και οι αρχές παρέπεμψαν την υπόθεση στην Εισαγγελική Υπηρεσία (CPS) για να εξετάσει τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας βαρείας αμέλειας.

Το CPS τόνισε πως παρέπεμψαν τους αστυνομικούς οι οποίοι έδιωξαν τον Πέρι ωστόσο, όπως λένε, «διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξή τους για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και δεν έκαναν περαιτέρω ενέργειες».

Η υπόθεση ολοκληρώθηκε με εσωτερική πειθαρχική ακρόαση από τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, με συνέπεια η αστυνομικός Kalsi να αποπεμφθεί από την υπηρεσία.

Ο Πέρι, όπως ήταν δημοφιλής στην Βρετανία, έμεινε άστεγος όταν απολύθηκε από την δουλειά του. Αρχικά έμενε στο αυτοκίνητό του ωστόσο, κατόπιν, το έχασε και αυτό. Κατά συνέπεια, έμεινε στον δρόμο άστεγος, παρέα με τον σκύλο του.

Οι φίλοι του Πέι συγκινημένοι από την περιπέτειά του, έκαναν έρανο και μάζεψαν 6.000 στερλίνες προκειμένου να μπορέσει να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Εντούτοις, ο ίδιος δεν πρόλαβε τελικά να επιστρέψει ποτέ, και τα χρήματά του ξοδεύτηκαν για την κηδεία του.

Ο Πέρι μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989 και δούλεψε ως ντελίβερι για 11 χρόνια προτού τελικά απολυθεί. Πριν από 5 χρόνια έχασε και τη μοναδική του στέγη, το αυτοκίνητό του και έτσι αναγκάστηκε να ζει στους δρόμους.

Ο Πέρι ήταν γνωστός στο δυτικό Λονδίνο και συνήθιζε να κοιμάται στο Terminal 5 του αεροδρομίου Heathrow. Ήταν τόσο οικείο το περιβάλλον ώστε το προσωπικό του σταθμού Cockfosters του πλήρωσε την κάρτα του Oyster ώστε να μπορεί να ταξιδεύει ως το «σπίτι» του στο αεροδρόμιο του Heathrow κάθε βράδυ.

Το προσωπικό του αεροδρομίου μάλιστα του έδινε φαγητό. Μερικοί από το πλήρωμα της British Airways, που είχαν πάρει τον Πέρι υπό την προστασία τους μάλιστα φρόντισαν να συλλέξουν χρήματα για μπορέσει ο Πέρι να ξαναδεί την οικογένειά του.

Το βράδυ που απεβίωσε, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge αφού έφυγε από το νοσοκομείο προκειμένου να πάρει τον σκύλο του Django. Εντούτοις, οι υπεύθυνοι του είπαν ότι δεν θα μπορούσε να τον πάρει εκείνη τη νύχτα, αλλά θα έπρεπε να περιμένει ως το πρωί.

Πέντε ώρες μετά, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άτυχος Πέρι είχε πεθάνει από υποθερμία.

Ο Lloyd Ellington, από την Εκκλησία του Θεού των Προφητειών στο Wembley, είπε χαρακτηριστικά για τον Πέρι: «Την πρώτη φορά που γνώρισα τον Peri , χτύπησε την πόρτα της εκκλησίας και ζήτησε απλά να ξεκουράσει τα πόδια του. Ήταν πολύ περήφανος, ανέφερε « δεν θέλω χρήματα, απλώς θέλω να ξεκουραστώ τα πόδια μου για λίγο. Δεν φορούσε παπούτσια εξαιτίας της κατάστασής του».

Πριοτού πέθανε ο Περί, ο Λόιντ είχε έρθει σε επαφή με τους γιους του στην Ελλάδα για να δει αν θα τον συναντούσαν όταν θα έφτανε στο σπίτι του.

Ο Lloyd δήλωσε: «Το χειρότερο είναι ότι απάντησαν ότι αυτό θα ήταν υπέροχο. Ένας από τους γιους του είπε ότι ζούσε μόνος του και ο Πέρι θα μπορούσε να ζήσει μαζί του.

ΠΗΓΗ: diaforetiko.gr