Η Ελλάδα είναι όμορφη και το Φθινόπωρο: Μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς..

Όσο πλησιάζουμε σταδιακά στην καρδιά του Φθινοπώρου που είναι οι 2 επόμενοι μήνες ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος ορισμένες περιοχές της χώρας μας εντυπωσιάζουν με τις απερίγραπτες ομορφιές που παρουσιάζουν κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου. Απίστευτα χρώματα από τα φυλλοβόλα δέντρα,η άγρια βλάστηση αλλά και το μουντό καιρικό σκηνικό που δίνουν το έναυσμα της αλλαγής των εποχών.

Φυσικά μιλάμε για αρκετές περιοχές της Ελλάδα με «αρχηγό» θα λέγαμε την Πίνδο και γενικότερα την ορεινή Ήπειρο και δυτική Μακεδονία.

Σε αυτές τις περιοχές επειδή το Φθινόπωρο κάθε χρόνο βρέχει αρκετά και είναι από τις περιοχές με το περισσότερες βροχές ετησίως ,τα δάση που ευδοκιμούν από οξειές ,πλατάνια,δρυς,έλατα και πολλά άλλα είδη βλάστησης δείχνουν την άγρια ομορφιά του Φθινοπώρου μαζί με τις επιβλητικές οροσειρές τις Πίνδου.

Προφανώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορεί κανείς να θαυμάζει στην άγρια φύση και στην ορεινή Θεσσαλία αλλά και ορεινή Ευρυτανία και γενικότερα Στερεά Ελλάδα αλλά και ορεινή Πελοπόννησο-Κρήτη,απλώς στις περιοχές που αναφέραμε παραπάνω είναι ο συνδυασμός της ποικιλλομορφίας του εδάφους,των βουνών,της βλάστησης και του μουντού-βροχερού καιρού που καταλαβαίνεις πιο έντονα την μεταβατικότητα των εποχών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνες από τα πιο όμορφα τοπία αυτών των περιοχών:

Λίμνη Αώου:ΠΗΓΗ: www.iellada.gr