Ελένη Μενεγάκη – Κατερίνα Ζαρίφη: Όλη η αλήθεια για τη σχέση τους » δεν είναι εύκολο δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη»

«Πάντα έλεγα πως κάποια στιγμή η Ελένη θα φύγει από τα πλατό και θα ασχοληθεί σε επίπεδο διοικητικού στελέχους. Και ακόμα το πιστεύω».
Η τηλεοπτική της συμπόρευση με το Open ξεκίνησε μόλις πριν από έναν χρόνο, ενώ τον Νοέμβριο του 2018 την είδαμε στο τιμόνι του παιχνιδιού Ποιος Ρωτάει, ένα πρότζεκτ που δεν σημείωσε υψηλά ποσοστά στους πίνακες τηλεθέασης. Η Κατερίνα Ζαρίφη απαντά με ειλικρίνεια για το θέμα στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα: «Όλοι με ρωτούσαν αν κόπηκε ή όχι. Η συμφωνία μας ήταν να γυριστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός επεισοδίων. Βέβαια, όταν κάτι έχει τεράστια επιτυχία, συνήθως σου ζητούν ανανέωση. Δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ τις καταστάσεις και να σου πω ότι το παιχνίδι έσκιζε. Τεχνικά, ήταν ένα δύσκολο τηλεπαιχνίδι. Η απόδοση στους πίνακες τηλεθέασης δεν με έριξε. Όχι πως είμαι υπεράνω από τους πίνακες της AGB, αλλά το αποτέλεσμα μου άρεσε και είχα μια καταπληκτική ομάδα. Θεωρώ πως ήταν μια όμορφη τηλεοπτική μου στιγμή και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από αυτό που προβλήθηκε στον αέρα».

Δεδομένου πως είσαι μια γυναίκα που δουλεύεις αδιάκοπα και η μέρα σου ξεκινάει από τις 5.00 το πρωί, λόγω της πολύ πρωινής εκπομπής σου στο ραδιόφωνο, μου έκανε εντύπωση ότι τελικά αποφάσισες να κάνεις καλοκαιρινή εκπομπή και να μην πας διακοπές.

Αυτό ίσως να μεταφράζεται σε μια κοπέλα που είναι τρελή και χρειάζεται να πάει σε ψυχολόγο! Και θα σου πω τι εννοώ. Όταν τελείωσα τον Μάιο με το τηλεπαιχνίδι, υπήρχε σε ισχύ μια σύμβαση με το κανάλι που λήγει μαζί με το φινάλε του Καλοκαίρι #not. Μου προτάθηκε η συγκεκριμένη εκπομπή από το κανάλι και βλέποντας τόσο την ομάδα πίσω από τις κάμερες, αλλά και τον Παύλο Σταματόπουλο, με τον οποίο είμαστε είκοσι χρόνια φίλοι, δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να απαντήσω θετικά. Μόλις μου είπαν και για τον Ηλία Γκότση, που τον είχα ξεχωρίσει από το Survivor, σκέφτηκα πως θα είμαστε μια ωραία παρέα. Βέβαια, μου έχουν υποσχεθεί πως θα μου δώσουν μία εβδομάδα άδεια τον Αύγουστο και μία τον Σεπτέμβριο. Οπότε θα ξεκουραστώ και εγώ λίγο η γυναίκα!

Η τελευταία σου συμμετοχή σε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή ήταν τη σεζόν 2011-2012 στον ΑΝΤ1 με τη Σίσσυ Χρηστίδου και τον Χρήστο Φερεντίνο. Τι πιστεύεις πως έχει αλλάξει αυτά τα επτά χρόνια στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη;

Πάρα πολλά πράγματα. Πιστεύω πως ο κόσμος χρειάζεται στην πρωινή ζώνη μια ποικιλία στη θεματολογία, που να περιέχει ψυχαγωγία, αλλά και ενημέρωση, κάτι που δεν ήταν τόσο απαραίτητο στο παρελθόν. Πλέον, ο τηλεθεατής δύσκολα θα κάτσει μπροστά στην τηλεόραση επί τρεις ώρες. Για να τον πείσεις να κάτσει, πρέπει να του δώσεις πληροφορίες όχι μόνο στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, αλλά και για το τι συμβαίνει μέσα στην ημέρα και σε άλλους τομείς. Στην πρωινή ζώνη χρειάζεται να είσαι και λίγο ζογκλέρ. Όσον αφορά την εκπομπή μας, μου αρέσει που καταπιανόμαστε με θέματα που άπτονται της επικαιρότητας. Έτσι και ο δικός μας ρόλος αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον. Αν μου πρότειναν να είχα έναν ρόλο τύπου «κούκλα-μπούκλα», να μιλάω μόνο για μόδα και τν νέα τάση στα νύχια και τα μαλλιά, δεν θα μπορούσα να τον υπηρετήσω. Εννοείται πως θα κάνουμε και την πλάκα μας. Για παράδειγμα, έχω μια στήλη στην εκπομπή που διαβάζω τα ζώδια και τα αναλύω μέσα από τη δική μου ματιά.

Μια και είπες για ζώδια, τα πιστεύεις; Πολλά πρόσωπα της τηλεόρασης δεν υπογράφουν συμβόλαια όταν, για παράδειγμα, ο Ερμής είναι ανάδρομος.

Είχα μπει σε αυτό το τριπάκι, ειδικά την περίοδο που συνεργαζόμουν με την Ελένη Μενεγάκη. Η Ελένη τα ψάχνει πάρα πολύ. Όλο αυτό με τα ζώδια είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν τον προλαβαίνεις. Δηλαδή αν εγώ, ας πούμε, είμαι στα down μου επαγγελματικά και μου προκύψει μια πρόταση, τι θα πω; «Περιμένετε να περάσουν οι εκλείψεις, ο ανάδρομος και θα σας απαντήσω σε μια εβδομάδα;». Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως η έντονη ενασχόληση με τα ζώδια είναι ένα παιχνίδι με τη σκιά σου. Οπότε το αφήνω στην τύχη του. Από την άλλη, οι μισές παρουσιάστριες που ξέρω υπογράφουν ανάλογα με τη συμβουλή του αστρολογικού τους χάρτη.

Με την Ελένη Μενεγάκη έχετε επαφές;

Είναι κάπως δύσκολο να δεις την Ελένη, από την άποψη ότι έχει τέσσερα παιδιά και μια full time απασχόληση ως μαμά. Πάντα, όμως, μιλάμε στο τηλέφωνο και θα επισκεφτώ την εκπομπή της δύο φορές τον χρόνο. Αγαπιόμαστε ως άνθρωποι και όχι ως τέως συνεργάτες. Ακόμα και πριν αναλάβω την καλοκαιρινή ζώνη του Open, μιλήσαμε και μου είπε «Θα κάνεις όλο το καλοκαίρι τις τρέλες σου». Η Ελένη είναι ένας άνθρωπος που της αρέσει το ρίσκο και το συμβουλεύει και στους άλλους. Κάνει μια σωστή ανάλυση σε σχέση με τα τηλεοπτικά. Πάντα έλεγα πως κάποια στιγμή η Ελένη θα φύγει από τα πλατό και θα ασχοληθεί σε επίπεδο διοικητικού στελέχους. Και ακόμα το πιστεύω. Από την εκπομπή της Ελένης έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι και όλοι με κάποιον τρόπο φανήκαμε. Και δεν είναι εύκολο να φανείς δίπλα στην Ελένη Μενεγάκη, διότι εξαρχής πας δίπλα σε μια σταρ. Το να αποκτήσεις και εσύ τον δικό σου ζωτικό χώρο σε αυτή την εκπομπή συμβαίνει γιατί ο άνθρωπος που σε επιλέγει σε αφήνει να βγάλεις τον εαυτό σου. Μπορεί πολύ εύκολα να «σκανάρει» έναν άνθρωπο και να καταλάβει σε ποιο πράγμα και σε ποιο πόστο θα είναι καλός. Όπως τη ζωή τη μαθαίνεις στο πεζοδρόμιο, έτσι και την τηλεόραση τη μαθαίνεις μέσα στα πλατό. Και η Ελένη την έχει μάθει καλά.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος της Κυριακής

Πηγή : zappit.gr