Με αφορμή τις υποθέσεις revenge porn που απασχολούν τις αρχές και την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, η νεαρή influencer και πρώην παίκτρια του Survivor Έλενα Κρεμλίδου μίλησε για την προσωπική της υπόθεση εκβιασμού στο Διαδίκτυο.

Απευθυνόμενη σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, μιλά για τις απειλές που δέχθηκε για προσωπικές φωτογραφίες της. «Τρέχω ακόμα με τη Δίωξη και έχω κάνει μηνύσεις για φωτογραφίες στις οποίες όντως ήμουν εγώ, γιατί όντως τρέχω δικαστικά. Όταν με πρωτοαπείλησαν – γιατί μου έστειλαν την πρώτη φωτογραφία, εγώ είχα ξεχάσει ότι υπάρχει αυτή η φωτογραφία – μου την στέλνουν και μου λένε «ή μας στέλνεις άλλη, ή από αύριο αυτή η φωτογραφία θα κυκλοφορήσει παντού».

«Με το που λαμβάνω αυτό το μήνυμα από ένα fake προφίλ, εννοείται χωρίς καθόλου followers, χωρίς τίποτα, το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκα ήταν ντροπή, ήταν ένα μούδιασμα, ήμουν στην κουζίνα μου και η πρώτη μου σκέψη ήταν να πηδήξω από τον τέταρτο», εξομολογείται η κα Κρεμλίδου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν το έκανα, γιατί πιστέψτε με τότε ήταν πολύ πιο εύκολο. Η Έλενα που ήμουν τότε ήταν μία άλλη Έλενα, όχι τόσο δυναμική, όχι τόσο ορθολογίστρια και σίγουρα όχι με αυτή την αυτοπεποίθηση που έχω τώρα»

«Ντράπηκα, είπα πώς θα αντικρίσω τους γονείς μου στα μάτια, όλοι θα το ξέρουν, θα βγω έξω και ούτε σούπερ μάρκετ δεν θα μπορώ να πάω, θα το ξέρουν, θα με κοιτάνε. Άδειασέ τα, μωρό μου, όλα αυτά από το κεφάλι σου, δεν θα έπρεπε καν να ντρέπεσαι. Κατ’ αρχή γιατί επιλέγεις να κάνεις σεξ (…) Δεν πρέπει να ντρέπεσαι ούτε για τις επιλογές σου, ούτε για το σεξ που έκανες, ούτε για τις φωτογραφίες που έστειλες, ούτε για το βίντεο που επέτρεψες να τραβηχτεί, αλλά όχι να δημοσιευτεί, ούτε για το βίντεο που δεν ήξερες ότι τραβήχτηκε και δημοσιεύτηκε, ούτε για το κορμί σου, ούτε για τίποτα. Αυτός που θα έπρεπε να ντρέπεται είναι αυτός που εκμεταλλεύτηκε όλα αυτά που του έδωσες γιατί ψυχικά είναι ασταθής, είτε επειδή πίστεψε πως με αυτόν τον τρόπο θα σε ξεφτιλίσει – και επαναλαμβάνω, εσύ δεν ξεφτιλίστηκες, ούτε ξεφτιλίζεσαι – και αυτός που θα έπρεπε να ντρέπεται είναι αυτός ο οποίος για την ευχαρίστηση της στιγμής; Για θετικά σχόλια από άλλους; Δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους το έκανε, το μόνο που ξέρω είναι ότι αυτός θα έπρεπε να ντρέπεται, και όχι εσύ».

Η νέα γυναίκα, μιλά και για τα fake βίντεο που κυκλοφορούν με δήθεν προσωπικές της στιγμές. «Ας πούμε ότι εγώ ήμουν αυτή η κοπέλα σε όλα αυτά τα βίντεο. Όλοι όσοι βλέπετε αυτά τα βίντεο, τα αναμεταδίδετε, έρχεστε σε οργασμό, κάνετε οτιδήποτε με αυτά τα βίντεο «ξέροντας» ότι είμαι εγώ και προφανώς, για να μην το διατυμπανίζω – με το «εγώ» βάζω όλες τις κοπέλες μέσα, γιατί δεν είμαι εγώ σε αυτά τα βίντεο – βλέπετε αυτά τα βίντεο και παίρνετε ευχαρίστηση;»

Η Έλενα Κρεμλίδου, δεν αφήνει ασχολίαστους ούτε όσους διαδίδουν πορνογραφικό υλικό που είναι προϊόν υποκλοπής: «Βλέποντας ένα βίντεο μιας κοπέλας η οποία προφανώς δεν θέλει αυτό το βίντεο να έρθει στα χέρια μας, κι εμείς το έχουμε στα χέρια μας, και το αναμεταδίδουμε πολλές φορές, τι κερδίζουμε; Ακόμα και εν γνώσει της να γύρισε αυτό το βίντεο η κοπέλα, πολύ πιθανό να το γύρισε μόνο για τον σύντροφό της. Αντίστοιχα και οι φωτογραφίες. Κατά 99% αυτές οι φωτογραφίες ήταν για να τις δει ο σύντροφος ή αυτός που της ζήτησε.»

Η ίδια αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να θέλουν ορισμένοι να αυτοϊκανοποιηθούν με ένα τέτοιο βίντεο. «Είσαι συνένοχος (…) Γιατί είμαι σίγουρη ότι πολλοί από όσους έχετε δει αυτά τα τρία βιντεάκια, βλέπετε αυτό το βίντεο τώρα, επειδή ο τίτλος θα είναι πολύ clickbait. Κι επίτηδες θέλω να είναι πολύ clickbait για να ακούσετε αυτά τα λόγια όλοι εσείς. Δεν έχω κάτι να ντραπώ ούτε για βίντεο, ούτε για τις φωτογραφίες μου, ούτε για τη σεξουαλικότητά μου. Αν κάποιος θα έπρεπε να ντρέπεται είσαι εσύ που αναμεταδίδεις αυτά τα βίντεο, που τα βλέπεις και έρχεσαι σε ευχαρίστηση, που τα ψάχνεις αυτά τα βίντεο, όχι εγώ».

Πηγή: lifo.gr