Εκτός τόπου και χρόνου τοποθέτηση Κωνσταντίνου για το «Μακεδονικό»
Www.true.gr

Εκτός τόπου και χρόνου τοποθέτηση Κωνσταντίνου για το «Μακεδονικό»

Τοποθετήθηκε για το Σκοπιανό ο Κωνσταντίνος με μία δήλωση που μόνον ως διφορούμενη μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφού συμπεραίνει ότι βρισκόμαστε σε μία ιστορική στιγμή αποφαίνεται ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας μας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Στην συνέχεια όμως αναφέρει ότι το δικαίωμά μας να τιμούμε όσα συμβολίζει το όνομα και όσα είναι χαραγμένα στην μνήμη μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μόνον βάσει γεωγραφικού προσδιορισμού και άλλων περιγραφών.

Εδώ ίσως αναφέρεται στην αναγνώριση της εθνικότητας και της γλώσσας των Σκοπιανών ως «Μακεδονική». Αυτό βέβαια είναι κάτι που πρέπει να το διευκρινίσει ο ίδιος ο Βασιλέας για να μην βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Μίλησε για εικόνα σύμπνοιας του ελληνικού λαού που αποδεικνύει ότι είμαστε ενωμένοι στα σημαντικά ζητήματα. Φυσικά υπάρχει σύμπνοια αφού η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, άσχετα με το αν συμμετέχει ή όχι στα συλλαλητήρια.

Μήπως κάποιος από το περιβάλλον του θα έπρεπε να τον συμβουλέψει να είναι πιο προσεκτικός ή να περιορίσει της δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η δήλωση του έχει ως εξής:


«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.


Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

ΠΗΓΗ: www.elkosmos.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr