Εκθεση κάνναβης στην Θεσσαλονίκη- Την επισκέφθηκε και ο Γιάννης Μπουτάρης

Στην Cannabis Expo 2018 συμμετέχουν πάνω από 80 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα υπάρξουν περισσότερες από 20 ομιλίες γιατρών επιστημόνων, καλλιεργητών της κάνναβης αλλά και επίσημων φορέων.

Μετά την επιτυχία που είχε η ανάλογη έκθεση στην Αθήνα, τώρα η Εκθεση Κάνναβης ταξιδεύει και στην Θεσσαλονίκη.

Ως ένα “φυτικό Ελντοράντο”, ικανό να φέρει επενδύσεις, που μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια μπορούν να αγγίξουν το 1.5 δισ. ευρώ στο σύνολο της χώρας και να δημιουργήσουν περίπου 7000 θέσεις εργασίας, περιέγραψε την πολυεπίπεδη βιομηχανική παραγωγή και δευτερογενή αξιοποίηση της ιατρικής και της βιομηχανικής κάνναβης η Ελένη Μπέλλου, εκπρόσωπος Τύπου της “Cannabis Expo 2018”, που γίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τις 28 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9FM”, η ίδια επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα «τεράστιο νούμερο για την ελληνική οικονομία, τη στιγμή μάλιστα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και χώρα πρέπει να σταθεί στα πόδια της».


Για την Ελλάδα δε, η κάνναβη αποτελεί και στοιχείο της ιστορίας της χώρας. «Τα υφάσματα από κάνναβη είναι κάτι που υπάρχει στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Πανιά πλοίων ήταν κατασκευασμένα από κάνναβη, ενώ μέχρι το 1960 στην Ελλάδα λειτουργούσαν κανναβουργεία σε πάρα πολλά σημεία και ήταν μια αγορά μέσα στην οποία βρισκόμασταν και εμείς, καθώς πρόκειται για το πιο ανθεκτικό ύφασμα που μπορεί να φτιαχτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της έκθεσης.


newsone