ΕΚTAKΤΟ: Θεσσαλονίκη προς μίνι lockdown – «Κρίνεται» η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δυσάρεστα νέα για τη Θεσσαλονίκη – Αυξημένη πίεση για τα νοσοκομεία από γύρω περιοχές

Δυσκολεύει η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη κινδυνεύει να «μπει» στο κόκκινο επίπεδο όπου προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.00 έως τις 06.00 τα ξημερώματα, καθώς και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κατά τη σημερινή σύσκεψη και μετά από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της χώρας, σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων.
Η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και κάποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Όπως είχε γράψει το TyposThes, οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις επτά περιοχές που είναι στο «κόκκινο».

Οι επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που είναι ήδη σε καθεστώς μίνι lockdown είναι οι εξής:

Καστοριά
Πέλλα
Ημαθία
Πιερία
Καβάλα
Ξάνθη
Δράμα

πηγη: typosthes.gr