Έκτακτο: Σκοπιανός ξήλωσε τις «πυραμίδες» στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα – Ομολόγησε στις Αρχές

Περιπλέκεται η κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μετά το περιστατικό αφαίρεσης των «πυραμίδων». Υπεύθυνος για τις φθορές είναι ένα Σκοπιανός, ο οποίος μετά από ημέρες ομολόγησε στις αρχές. Ωστόσο τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Συγκεκριμένα, ένας 36χρονος πολίτης της ΠΓΔΜ ήταν αυτός προκάλεσε τις εκτεταμένες φθορές στις πυραμίδες που οριοθετούν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στο ύψος του νομού Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι δράστης είναι κάτοικος ακριτικού χωριού, κοντά στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), ο οποίος, κατά την ανάκρισή του στο αστυνομικό τμήμα αναγνώρισε την πράξη του, δηλώνοντας ότι αφαίρεσε 105 κωνικές τσιμεντένιες στήλες.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, 23 Νοεμβρίου, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, άγνωστοι ξήλωσαν 105 «πυραμίδες» της οριογραμμής Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Ενα πραγματικά περίεργο περιστατικό απασχόλησε τις αστυνομικές, αλλά και τις στρατιωτικές αρχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που δημοσιεύει το kozanimedia.gr, άγνωστοι δράστες…αφαίρεσαν από τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σε περιοχές της Φλώρινας…105 κολώνες-πυραμίδες που οριοθετούν τα σύνορα των δυο χωρών.

Οι συγκεκριμένες πυραμίδες είναι χρεωμένες στην π.Γ.Δ.Μ., καθώς βρίσκονται μακριά από τα ελληνικά φυλάκια, ωστόσο η περίεργη δολιοφθορά προκαλεί ανησυχίες και οι αρχές των δυο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία, στο πλαίσιο της έρευνας για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να εξακριβωθεί το κίνητρό τους.

Πηγή : pentapostagma.gr