‘Εκτακτο: Σάρωσε ο Β.Πούτιν – Ποιο είναι το ποσοστό που δίνουν τα πρώτα exit polls

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM.

Tο exit poll του RIA δίνει στον Βλντίμιρ Πούτιν ποσοστό 76.3%.

Εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία από τα exit polls, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ποσοστό μεγαλύτερο απ’ αυτό που συγκέντρωσε στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Θριαμβευτική νίκη εξασφαλίζει για μια ακόμη φορά ο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

Οπως μεταδίδει το RT ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή νίκη στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εκλογική επιτροπή.


Στο 21% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων – κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας -ο Βλαντιμίρ Πούτιν προηγείται με σχεδόν 72% των ψήφων, πολύ μπροστά από την απλή πλειοψηφία που απαιτείται για μια ακόμη προεδρική θητεία.

Ο πρώην υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Πάβελ Γκρουτινίν, κατέχει τη δεύτερη θέση με 15%,

Σύμφωνα με το exit poll του RIA, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, ενώ κατά το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM, με 76.3%,

Πούτιν: Θα είμαι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα επιτρέπει την επανεκλογή μου


Ο ίδιος ο Πούτιν, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι θα είναι ευχαριστημένος θα είναι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών το οποίο θα επιτρέπει την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία.

Σε ερώτηση που του έκαναν για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε, σύμφωνα με εικόνες που αναμεταδόθηκαν από το AFPTV: «Οποιοδήποτε, από τη στιγμή που θα μου δίνει το δικαίωμα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου».

«Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα», πρόσθεσε ο Πούτιν στις δηλώσεις που έκανε από το 2151 εκλογικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας.

Εκεί έχει ασκήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το εκλογικό του δικαίωμα ο Ρώσος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr