Έκτακτο: Προειδοποίηση Αρναούτογλου! Σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Παρασκευή

Η κακοκαιρία που συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλές περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να κορυφωθεί την αυριανή μέρα με εξαιρετικά έντονα φαινόμενα.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού κ. Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει:

«ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!!

Φίλες και φίλοι!

Η Παρασκευή 25/1, θέλει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής φαίνεται να έχουμε την κορύφωση των έντονων καιρικών συνθηκών που έχουν ήδη προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικά στις περιοχές όπου έπεσε πολύ νερό τα προηγούμενα 24ωρα χρειάζεται κατά την ταπεινή γνώμη κάποια επαγρύπνηση και στοιχειώδη μέτρα προστασίας έως και το Σάββατο το πρωί!

Εκτός από τις έντονες κατά τόπους και κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες θέλει προσοχή και στους σφοδρούς νοτιάδες οι ριπές των οποίων στο Αιγαίο και γύρω από το πέλαγος και μέχρι την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 8-9 Μποφόρ μεταφέροντας και αρκετή σκόνη Σαχαριανής προέλευσης σε αρκετά μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ελλάδας (δίνοντας και λασποβροχές) μέχρι και το Σάββατο πρωί όπου σταδιακά θα υποχωρήσει! (Δείτε τους χάρτες ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ)

Στις περιοχές όπου στους χάρτες πρόγνωσης των ανέμων (κάντε κλικ τον χάρτη για μεγέθυνση) οι χρωματισμοί είναι κιτρινοι και κυρίως πορτοκαλί για καλό και για καλό:

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους! .
– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!»

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ:

newsbomb