Έκτακτο: ΝΑΙ στη Βόρεια Μακεδονία από Θεοδωράκη: ««Δεν θα γίνω κατσαρίδα της πολιτικής»

Υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, παρά το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά τάχθηκε κατά.

«Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής. Ή, για να το πω με ακρίβεια, δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα. Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας!», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες – και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε – αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε».

«Η πολιτική – όπως την εννοούμε εμείς – δεν είναι περίκλειστη σε στρατόπεδα, δεν καθοδηγείται από σημαίες ευκαιρίες και σίγουρα δεν καθοδηγείται από το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης. Όλοι αυτοί, που επιπόλαια ίσως – και χωρίς πολλή σκέψη – υποκύπτουν κάποια στιγμή στις σειρήνες του πολιτικού κόστους, θα πρέπει να ξέρουν ότι τελικά τρέφουν τον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό που κατατρώει τη χώρα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «όλα τα προβλήματα – παλιά και νέα – δημιουργούνται ή δεν λύνονται, από αυτούς που έχουν συνεχώς στο νου τους το κομματικό και εν γένει το πολιτικό κόστος. To Ποτάμι από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού. Ειδικά σήμερα επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονές μας».

ΠΗΓΗ thecaller