Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό – Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός μετά τη δραματική πορεία που κατέγραψε ο κορωνοϊός σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την σοκαριστική εξέλιξη από την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί στη χώρα μας ο κορωνοϊός και το ιστορικό ρεκόρ των 865 μέσα σε μια ημέρα.

Το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων για να γίνει αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής σύσκεψης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα πρόκειται να οριστικοποιηθεί και η ανακοίνωση των μέτρων από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες.

Ένα από τα μέτρα που θα πέσει στο τραπέζι από τους ειδικούς και είναι πιθανό να εφαρμοστεί είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θεωρείται πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.