Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πλησιάζει την Ελλάδα το βαρομετρικό χαμηλό με τα ακραία φαινόμενα.
Www.true.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πλησιάζει την Ελλάδα το βαρομετρικό χαμηλό με τα ακραία φαινόμενα.

Δείτε τους χάρτες με τις περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας – Δύσκολη η αποψινή νύχτα…


Από τις πρώτες απογευματινές ώρες αναμένεται η έναρξη της σφοδρής κακοκαιρίας, καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη νότια Ελλάδα.

Ηδη, η ΕΜΥ έχει προχωρήσει στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού και στους χάρτες που δημοσιεύουμε θα δείτε την κίνηση του συστήματος και τις περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» αυτής της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ:

Από το βράδυ της Δευτέρας έχει δημιουργηθεί βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, το οποίο προκαλεί ήδη ενισχυμένους ανατολικούς νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα νότια Ελληνικά πελάγη.

Το βαρομετρικό χαμηλό, αν και δεν είναι ιδιαίτερα βαθύ, κατά την διάρκεια της Τρίτης θα ενισχυθεί και θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα, όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο έκτακτο δελτίο.


Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης τα μεγαλύτερα ύψη υετού θα βρίσκονται εκτός του Ελληνικού χώρου, όμως όπως αποτυπώνεται στην παραπάνω εικόνα, τα μεγάλα ύψη υετού θα αρχίσουν να σημειώνονται αρχικά στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου με βορειοανατολική επέκταση.

Ιδιαίτερα μεγάλα ποσά βροχόπτωσης προβλέπονται στην Πελοπόννησο, κυρίως την Ανατολική, καθώς επίσης και την Ανατολική Στερεά, όπως αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη που μας δίνει τα προβλεπόμενα ύψη υετού, από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Χιονοπτώσεις

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά τόπους στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.


Άνεμοι

Οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων θα παρουσιαστούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα αρχίσει να κινείται βορειοανατολικά.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες με τους χάρτες και τις περιοχές που θα πληγούν από τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες…

[Πηγή]

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr