Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο. Οι 3 περιοχές που πιθανό να μην ανοίξει
Www.true.gr

Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για το λιανεμπόριο. Οι 3 περιοχές που πιθανό να μην ανοίξει

Σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων με τον Βασίλη Κικίλια, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, για τη λειτουργία των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα, να πραγματοποιείται σύσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι τρεις αυτές περιοχές εμφανίζουν σταθερά αύξηση του ιικού φορτίου και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ καταγράφεται πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.


Κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, το καμπανάκι χτύπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ανησυχητική.

Πλέον, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και να αποφασιστεί είτε να μην λειτουργήσει καθόλου το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές είτε η λειτουργία του να γίνει με άλλον τρόπο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα”. Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr