ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: Παραίτηση Βόμβα από τους ΑΝΕΛ. Η Αντίδραση του Καμμένου που Κανείς δεν Περίμενε

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης υπέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής την παραίτηση του στον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο.

Νωρίτερα, ο Σγουρίδης δήλωσε στο ethnos.gr: «Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Ακόμη και αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου, θα παραμένω στρατιώτης των ΑΝΕΛ».


Ειδικότερα, ο Σγουρίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς κύρωση στη Βουλή, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Στην ερώτηση, για το, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας, ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε στην συνέχειαότι «το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». «Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική επλειοψηφία» υποστήριξε ο κ. Σγουρίδης.


Η αντίδραση του Πάνου Καμμένου

Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, «άδειασε» τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Παναγιώτη Σγουρίδη, για τις δηλώσεις που έκανε το πρωί, αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών. «Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά», επισήμανε αιχμηρά ο Πάνος Καμμένος.

ΠΗΓΗ: thecaller.gr